محققان عنوان می کنند مصرف چهار وعده ماهی چرب در هفته به زیاد کردن میزان کلسترول خوب و پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کند.
کم کردن ریسک بیماری قلبی با مصرف ماهی های چرب
عبارات مهم : محققان
به گزارش مهر، یافته ها نشان داد ماهی های چرب موجب زیاد کردن اندازه و ترکیب لیپید ذرات HDL (کلسترول خوب) در افراد مبتلا به اختلال متابولیسم گلوکز می شود.
همچنین مصرف روزانه ۳۰ ml روغن کاملینا در کم کردن ذرات مضر کلسترول بد یا LDL بافایده هست؛ روغن کاملینا سرشار از اسید آلفا-لینولنیک است که یک اسیدچرب امگا۳ مهم محسوب می شود.
کم کردن ریسک بیماری قلبی با مصرف ماهی های چرب
لیپوپروتئین LDL پیش عامل مبتلا شدن به LDL هست. مطالعات قبلی نشان داده اند که اسیدهای چرب امگا۳ با زنجیره طویل که در ماهی یافت می شوند دارای تاثیر مفیدی بر اندازه و ترکیب لیپوپروتئین هستند.
به گفته محققان دانشگاه فنلاند شرقی، هر دو این تغییرات موجب کم کردن ریسک بیماری های قلبی-عروقی می شوند.
محققان عنوان می کنند مصرف چهار وعده ماهی چرب در هفته به زیاد کردن میزان کلسترول خوب و پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کند.
در این مطالعه، تیم تحقیق حدود ۱۰۰ مرد و زن فنلاندی را در رده سنی ۴۰ تا ۷۲ سال که مبتلا به اختلال متابولیسم گلوکز بودند، مورد بررسی قرار دادند.
شرکت کنندگان مطالعه به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند و به مدت ۱۲ هفته خوراکی تعیین شده است را مصرف کردند: گروه روغن کاملینا، گروه ماهی چرب، گروه ماهی کم چرب، و گروه کنترل.
به گفته محققان، افراد در گروه روغن کاملینا و گروه ماهی چرب دارای میزان بالاتر کلسترول HDL و میزان کمتر کلسترول LDL بودند، ولی در گروه مصرف کننده ماهی کم چرب تغییراتی در تعداد، اندازه یا ترکیب ذرات لیپوپروتئین مشاهده نشد.
کم کردن ریسک بیماری قلبی با مصرف ماهی های چرب
واژه های کلیدی: محققان | بیماری | کلسترول | مبتلا شدن | اخبار پزشکی