تاپس بلاگ

خرید کتاب از گوگل
چاپ کتاب PDF
خرید کتاب از آمازون
خرید کتاب زبان اصلی
دانلود کتاب خارجی
دانلود کتاب لاتین
گت بلاگز اخبار سیاسی و اجتماعی فاجعه تمام , دولت نظامی

اصلاح طلبان تا کجا جهت دولت حسن روحانی هزینه خواهند کرد؟ آیا فاصله نامحسوس به وجود آمده بین اصلاح طلبان و دولت به معنای عقب نشینی استراتژیک در جریان اصلاحات جه

فاجعه تمام , دولت نظامی

دولت نظامی؛فاجعه تمام

عبارات مهم : ایران

اصلاح طلبان تا کجا جهت دولت حسن روحانی هزینه خواهند کرد؟ آیا فاصله نامحسوس به وجود آمده بین اصلاح طلبان و دولت به معنای عقب نشینی استراتژیک در جریان اصلاحات جهت خیز به سوی آینده است؟ بدون شک امروز بدنه جریان اصلاحات با این دو پرسش مهم مواجه شده است هست. این در حالی است که بعد از ناآرامی های رخ داده در ماه های نهایی سال۹۶ که کار را جهت ادامه مسیر دولت سخت تر از گذشته کرد در روزهای ابتدایی سال۹۷ نیز دولت روحانی با چالش جدی نوسان قیمت ارز مواجه شد که از نظر روانی تأثیر منفی بر آینده افکار عمومی از خود برجای گذاشت.

با این وجود نوع کنش سیاسی اصلاح طلبان و در نظر گرفتن جنبه های متفاوت قاعده بازی سیاسی در سال های باقی مانده دولت حسن روحانی در آینده آینده کشور عزیزمان ایران نقش تعیین کننده ای خواهد داشت. سال هایی که همراه با بیم و امید بسیاری خواهد بود. به همین علت و جهت تحلیل و بررسی این مسأله با دکترمصطفی تاجزاده صورت برجسته جریان اصلاحات گفت وگو کردیم که در ادامه متن آن را از نظر می گذرانید.

فاجعه تمام , دولت نظامی

چرا در ناآرامی های دی ماه سال۹۶ گروه های معترض و رادیکال از جریان اصلاحات عبور کردند؟ به نظر شما تصویر العمل اصلاح طلبان منفعلانه نبود؟

در شرایط کنونی اصلاح طلبان بین دو جریان متضاد گرفتار آمده اند. یکسو کسانی هستند که به رأی و خواسته های مردم توجه نمی کنند. این در حالی است که در شش انتخابات اخیر اکثریت رای دهندگان با شرکت در انتخابات گوناگون به صورت جدی و براق بر مطالبات خود پافشرده اند. با وجود این گروه مزبور به خواسته های آنها توجه نمی کند و می کوشد شرایطی را به وجود بیاورد که منتخبان مردم نتوانند وعده ها و برنامه های خود را محقق کنند و در افکار عمومی شکست بخورند. این عده اقلیت ۱۵ درصدی همچنان تلاش می کند همه قدرت را در اختیار داشته باشد.

اصلاح طلبان تا کجا جهت دولت حسن روحانی هزینه خواهند کرد؟ آیا فاصله نامحسوس به وجود آمده بین اصلاح طلبان و دولت به معنای عقب نشینی استراتژیک در جریان اصلاحات جه

گروه دوم ولی مردمی هستند که احساس می کنند بیش از این صبر و مماشات فایده ندارد و صندوق رأی به تنهایی قادر به برآورده کردن خواسته های آنان نیست. به همین علت نیز راه حل را در اعتراضات خیابانی مانند نا آرامی های دی ماه ۹۶ می بینند. به نظر من ریشه اعتراضات دی ماه ۹۶ به عدم تحقق مطالبات مردم باز می گردد. نگرانی امثال بنده این است که اعتراضات در حال حاضر به احتمال زیاد به خشونت کشیده می شود. در نتیجه اگر برخورد شود، دوباره فضای امنیتی حکمفرما می شود و اگر ادامه یابد کشور دچار هرج و مرج می شود. به همین علت اغلب اصلاح طلبان به اعتراضات خیابانی اخیر نپیوستند و تنها از حق اعتراض مردم نسبت به اوضاع موجود دفاع کردند. حقی که اصل ۲۷ قانون اساسی به صراحت آن را به رسمیت آشنا است.

پس از اتفاقات اخیر دولت حسن روحانی و همچنین جریان اصلاحات تحت فشارهای بیشتری نسبت به گذشته قرار گرفته اند. این در حالی است که بدنه جریان اصلاحات نیز بعد از مشاهده بعضی رویکردهای دولت و همچنین عدم موفقیت نسبی اصلاح طلبان در مجلس با نوعی ناامیدی نسبت به آینده مواجه شده است هست. به نظر شما در این شرایط چه باید کرد؟

پس از هر انتخاباتی معمولا شاهد ریزش آرا هستیم و این پدیده تنها به کشور عزیزمان ایران تخصیص داده شده است ندارد و در جوامع دیگر نیز دیده می شود. در دو سه دهه اخیر پرسشها اقتصادی، شکاف طبقاتی و تبعیض به صورت آشکار در اغلب نقاط دنیا گسترش یافته هست. مردم نیز بعد از هر انتخاباتی انتظار دارند پرسشها آنها حل شود، ولی در عمل این اتفاق رخ نمی دهد.

در نتیجه بعد از هر انتخاباتی با توجه به حل نشدن پرسشها مردم پایگاه رأی منتخبان با ریزش مواجه می شود. در مورد خاص کشور عزیزمان ایران بعضی افراد در تصویر العمل به این وضع و روند می گویند که در انتخابات بعدی شرکت نخواهند کرد ولی بسیاری از آنان با توجه به شرایط کشور و منطقه و دنیا در هنگام انتخابات در تصمیم خود تجدیدنظر می کنند و رای می دهند. لیکن با وجود اعتراضات منطقی و بحق خود احتمالا به این نتیجه خواهند رسید که به رغم عدم تحقق کامل مطالباتشان بازهم بهتر است از نامزدهایی حمایت کنند که به صورت نسبی از علایق و دغدغه های آنها زیاد دفاع می کنند تا کشور دوباره به قهقرا نرود. به نظر من در شرایط کنونی رویکرد اصلاح طلبان باید قاطع تر وشفاف تر از هر لحظه از مطالبات مردم دفاع و با فساد و تبعیض مقابله کنند.

فاجعه تمام , دولت نظامی

شهرداری پایتخت کشور عزیزمان ایران در این زمینه گام مهمی برداشت و تمام قراردادهای بالای یک میلیارد تومان را در منظر افکار عمومی قرار داد تا فساد در شهرداری پایتخت کشور عزیزمان ایران به حداقل ممکن برسد. این اقدام ضدرانت و رشوه و بند و بست دکتر نجفی در شهرداری پایتخت کشور عزیزمان ایران باید در دستور کار دولت روحانی نیز قرار گیرد تا کمر فساد بشکند. در سیاست خارجی نیز باید به دولت کمک کرد در منطقه و به خصوص در سوریه و یمن بازی «برد- برد» را دنبال کند. دولت آقای روحانی باید تا آنجا که امکان دارد از میزان تخاصمات بکاهد و سایه شوم جنگ را از منطقه دور کند. هرچه در خاورمیانه آرامش زیاد برقرار شود و از تنش و جنگ فاصله بگیرد، علاوه بر جنبه های انسانی، در اوضاع اقتصادی کشور عزیزمان ایران تأثیر مثبت خواهد گذاشت.

آیا ناآرامی های آخرهای سال گذشته، زیاد کردن لجام گسیخته قیمت دلار در روزهای ابتدایی سال تازه به همراه عدم رضایت مردم از اوضاع اقتصادی خود در حالی که معادلات بین المللی دستخوش تغییرات جدی نسبت به دوران توافق برجام شده است زنگ خطر را جهت دولت روحانی به صدا در نیاورده است؟

اصلاح طلبان تا کجا جهت دولت حسن روحانی هزینه خواهند کرد؟ آیا فاصله نامحسوس به وجود آمده بین اصلاح طلبان و دولت به معنای عقب نشینی استراتژیک در جریان اصلاحات جه

مشکلاتی که امروز مردم با آن مواجه هستند نه تنها زنگ خطر را جهت دولت آقای روحانی بلکه جهت همه به صدا درآورده هست. به همین علت کسانی که دل در گروی کشور عزیزمان ایران و استقلال آن دارند و با وقوع هرج و مرج و تجزیه طلبی مخالفند، باید به کمک دولت و ملت بیایند تا کشور عزیزمان ایران دچار پرسشها بزرگ، چه از نوع ونزوئلایی و چه از نوع سوریه و لیبیایی آن نشود. ما وقت زیادی نداریم؛اما دارای امکاناتی هستیم که می توانیم این چالش ها را به وقت تبدیل کنیم. همه ما باید توجه کنیم که جامعه ما در شرایط مساعدی به سر نمی برد و سیاست های جاری به بن بست رسیده هست. به همین علت باید در نحوه اداره کشور تجدید نظر صورت بگیرد. همچنین باید به سمت گشایش های سیاسی و نیز برطرف حصر، حبس و ممنوع التصویری حرکت کنیم.

استراتژی اصلاح طلبان جهت سال های باقی مانده دولت حسن روحانی چیست؟چرا اصلاح طلبان به صورت غیرمحسوس درمقابل بعضی رویکردهای روحانی عقب نشینی کردند؟آیا این عقب نشینی مقدمه یک تاکتیک و استراتژی تازه در فضای سیاسی کشور عزیزمان ایران خواهد بود؟

ما وظیفه دشواری درمورد دولت آقای روحانی داریم. از یک سو اصلاح طلبان باید به صورت قاطع از دولت آقای روحانی حمایت کنند. به این علت که نظارت استصوابی گزینش دیگری به جز ایشان جهت ما نگذاشته هست. توجه کنیم که جایگزین دولت قانونی، دولت پنهان و جایگزین دولت مدنی، دولت نظامیان خواهد بود.

فاجعه تمام , دولت نظامی

همان وضعی که این روزها بعضی به صراحت راجع به مدیر جمهور نظامی سخن می گویند. به نظر من دولت نظامی یعنی «فاجعه». ما در دوران جنگ دولت نظامی نداشتیم حال آنکه بعضی قصد دارند در دوران صلح دولت نظامی تشکیل دهند که جای تعجب و پرسش زیادی دارد. توصیه مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که حمایت اصلاح طلبان از دولت آقای روحانی به معنای چشم بستن بر نقاط ضعف دولت نیست. آنان باید درمورد ضعف های دولت تذکر مورد نیاز را به صورت شخصی یا علنی به مدیر جمهور بدهند. ما نباید از حمایت از آقای روحانی دست بکشیم. به تصویر باید با حمایت انتقادی بکوشیم چراغ امید را همچنان در بین مردم روشن نگاه داریم.

اصلاح طلبان تا کجا جهت آقای روحانی هزینه خواهند کرد؟ آیا صبر اصلاح طلبان در برابر بعضی رویکردهای محافظه کارانه آقای روحانی که باعث از بین رفتن بخشی از اعتماد بدنه اجتماعی جریان اصلاحات شده است اندازه ای دارد؟ به نظر شما در سال های باقی مانده از دولت اصلاح طلبان در چه زمینه هایی از دولت حمایت و در کجاها از دولت فاصله خواهند گرفت؟

در سال های نهایی دولت آقای روحانی حمایت اصلاح طلبان از او و دولتش احتمالا باعث ریزش بخش هایی از پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان خواهد شد. باوجود این چاره ای جز حمایت از او ندارند. اگر اصلاح طلبان از حمایت از آقای روحانی دست بردارند گرفتار وضعیتی به مراتب بدتر از امروز خواهند شد که ما را شرمنده تاریخ خواهد کرد. از سوی دیگر آنها در سال های باقی مانده تا آخر دولت آقای روحانی باید در چند زمینه دیدگاه، طرح ها و پیشنهادهای خود را در زمینه تامین عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد، تعامل با کشورهای منطقه و دست برداشتن از سیاست های تهاجمی، ضرورت گشایش های سیاسی و مدنی، تحقق مطالبات قشرهای متفاوت مردم به خاص زنان به صورت براق با دولت و ملت در میان بگذارند؛ مخالفت با بگیر و ببندها نیز باید قاطع تر شود.

تحلیل شما از آرایش سیاسی سال های منتهی به آخر دولت آقای روحانی در کشور چیست؟ اصلاح طلبان چه استراتژی جهت دوران پسا روحانی دارند؟ اصولگرایان در چه وضعیتی قرار دارند و با چه چالش هایی مواجه خواهند بود؟

وضعیت اصولگراها به مراتب ناامید کننده تر از اصلاح طلبان هست. به همین علت نیز امروز اقتدارگراها سخن از این می گویند که باید کار را به نظامیان بسپاریم و تنها کسی که می تواند کشور را نجات دهد، یک مدیر جمهور نظامی هست. به نظر من بیان این مطلب بیش از آنکه مقابله با اصلاح طلبان باشد، نشانه ناامیدی اصولگرایان است که اقبال مردمی را از دست داده اند و به همین علت مجبورند سراغ نظامیان بروند. ما به تجربه دریافته ایم هرزمان که اصولگراها دچار ضعف شده است اند این مسأله روی اطلاح طلبان نیز تاثیر منفی گذاشته و پرسشها اصلاح طلبان نیز زیاد شده است است.

از سوی دیگر هرگاه اصولگراها با انسجام زیاد و برنامه بهتر در صحنه سیاسی حضور یافته اند، اصلاح طلبان نیز اوضاع بهتری پیدا کرده اند. به همین علت بنده علاقه دارم که جریان اصولگرا هرچه سریعتر بر پرسشها و چالش های درونی خود فائق بیاید و از دوپینگ دست بردارد و به مسابقه آزاد و عادلانه سیاسی و انتخاباتی تن دهد. اگر چنین شرایطی به وجود بیاید اوضاع اصلاح طلبان نیز بهتر از گذشته خواهد شد و با انگیزه و نشاط بیشتری در انتخابات آینده حضور خواهند داشت.

در شرایط کنونی نسل تازه اصلاح طلب از نسل گذشته فاصله گرفته و نسبت به بعضی از انگاره های این جریان تردیدهای جدی پیدا کرده هست. به نظر شما جریانی که نیازمند بازسازی و بازبینی در مبانی خود است چگونه می تواند نسل تازه که با پرسش های بی پاسخ زیادی مواجه شده است را اقناع کند؟

ما باید به نسل تازه با حساسیت و توجه بیشتری مواجه شویم. اگر نسل جوان جامعه از جریان اصلاحات فاصله بگیرد، به زیان همه خواهد شد. نسل جوان امروز حرف فردای کشور عزیزمان ایران را خواهد زد و به همین علت باید توجهات نسبت به نسل تازه جدی باشد. البته هنگامی که میزان اعتماد نسل تازه به اصلاح طلبان را با رقبای داخلی و خارجی این جریان مقایسه می کنم احساس می کنم که نسل تازه هنوز هم اعتماد بیشتری به اصلاحات دارد اگرچه انتقادهای زیادی به اصلاح طلبان دارد، این نگاه در اقشار دیگر نیز وجود دارد و تنها مختص به نسل تازه نیست.

باوجود این اصلاح طلبان باید با تجدید نظر در بعضی از رویکردهای خود این احساس را ایجاد کنند که مردم با یک جریان پاکدست و فساد ستیز مواجه هستند که راه حل های معقول و کاربردی جهت حل پرسشها کشور دارد. اگر اصلاح طلبان همگام با تحولات جامعه و نیز همسو با مطالبات مردم حرکت کنند، همچنان دست برتر را در بزنگاه های سیاسی آینده خواهند داشت. با چنین شرایطی اصلاح طلبان می توانند با کمک دیگر دلسوزان کشور و مردم کشتی کشور عزیزمان ایران را در دریای پرتلاطم خاورمیانه به سرمنزل مقصود برسانند.

آرمان

واژه های کلیدی: ایران | سیاسی | اصلاح طلب | حسن روحانی | اصلاح طلبان | دولت روحانی | اخبار سیاسی و اجتماعی

نویسنده : topsblog

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو