مطالعه تازه محققان رابطه بین اسیدهای چرب امگا۳ بدست آمده از ماهی و پیشگیری از سرطان را نشان داده است.
تاثیر ماهی های حاوی اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان
عبارات مهم : سلامت
به گزارش مهر، متخصصان تغذیه بر اهمیت مصرف اسیدهای چرب امگا۳ به خاطر فایده های متعدد جهت سلامت تاکید دارند.
تاثیر ماهی های حاوی اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان
هر دو منبع گیاهی و حیوانی این روغن نظیر روغن کریل (نوعی میگو)، روغن ماهی، دانه کتان، دانه چیا، دانه شاهدانه و غیره سرشار از امگا۳ هستند که توانایی مقابله با افسردگی و اضطراب، اصلاح سلامت چشم، اصلاح سلامت مغز، کم کردن خطر بیماری قلبی، مقابله با التهاب، مقابله با بیماری های خودایمنی، پیشگیری از سرطان، کم کردن آسم در کودکان، اصلاح سلامت استخوان ها و مفاصل، اصلاح خواب، و سالم تر کردن پوست را دارا هستند.
حال مطالعه تازه نشان می دهد ماهی های حاوی اسیدهای چرب اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان موثرتر از دانه کتان و سایر روغن ها هستند.
مطالعه تازه محققان رابطه بین اسیدهای چرب امگا۳ بدست آمده از ماهی و پیشگیری از سرطان را نشان داده است.
طبق یافته های مطالعه محققان دانشگاه گوئولف در اونتاریو کانادا، امگا۳ دریایی ۸ برابر منابع گیاهی این روغن در پیشگیری از رشد تومور موثرتر هستند.
دیوید ما، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد امگا۳ با هر دو منبع گیاهی و حیوانی دارای نقش حفاظتی در مقابله با سرطان است ولی تاثیرگذاری ارزش با یکدیگر متفاوت است.»
اسیدهای چرب امگا۳ سه نوع هستند: اسید آ-لینولنیک (ALA)، اسید ایکوزاپنتائونیک (EPA) و اسید داکوزاهگزائونیک (DHA).
تاثیر ماهی های حاوی اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان
ALA اسیدچرب با منبع گیاهی است و در دانه های خوراکی نظیر دانه کتان و در روغن های نظیر سویا، کانولا و شاهدانه یافت می شود.
EPA و DHA در جانداران دریایی نظیر ماهی، جلبک و فیتوپلانکتون ها یافت می شوند.
مطالعه تازه محققان رابطه بین اسیدهای چرب امگا۳ بدست آمده از ماهی و پیشگیری از سرطان را نشان داده است.
در این مطالعه، به موش های مبتلا به نوع تهاجمی سرطان سینه موسوم به HER-۲، انواع متفاوت امگا۳ داده شد.
نتایج نشان داد تغذیه موش ها با امگا۳ دارای منشاء دریایی موجب کم کردن اندازه تومور تا ۶۰ تا ۷۰ درصد و کم کردن تعداد تومورها تا ۳۰ درصد شد.
تاثیر ماهی های حاوی اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان
به گفته دکتر ما، «امگا۳ با بازگرداندن ژن های مرتبط با سیستم ایمنی و توقف مسیر رشد تومور، از سرطان پیشگیری کرده و با آن مقابله می نماید.»
وی تاکید می کند افراد باید جهت رسیدن به تاثیر مشابه، هفته ای دو تا سه وعده ماهی مصرف کنند.
واژه های کلیدی: سلامت | مقابله | مطالعه | پیشگیری | سرطان سینه | مقابله با سرطان | مقابله با بیماری | پیشگیری از سرطان | مقابله با افسردگی