تاپس بلاگ

خرید کتاب از گوگل
چاپ کتاب PDF
خرید کتاب از آمازون
خرید کتاب زبان اصلی
دانلود کتاب خارجی
دانلود کتاب لاتین
گت بلاگز اخبار اقتصادی و بازرگانی ریسک و وقت بورس در کوتاه‌مدت

دادوستدهای روز گذشته بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران با افت ۱۸۳ واحدی (معادل۲/ ۰ درصد) شاخص کل به آخر رسید. شاخص کل هم وزن نیز افت ۴/ ۰ درصدی را به نمایش گذاشت.

ریسک و وقت بورس در کوتاه‌مدت

ریسک و وقت بورس در کوتاه مدت

عبارات مهم : ایران

دادوستدهای روز گذشته بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران با افت ۱۸۳ واحدی (معادل۲/ ۰ درصد) شاخص کل به آخر رسید. شاخص کل هم وزن نیز افت ۴/ ۰ درصدی را به نمایش گذاشت. موضوعی که نشان می دهد، عمده نمادهای فعال در بازار دیروز با افت قیمت مواجه شدند. مهمترین عامل اثرگذار بر کم کردن شاخص سهام ریسک های سیستماتیک به شمار می رود.

جایی که نگاه عمده سهامداران به اظهارنظر ترامپ در مورد برجام دوخته شده است هست. ریسک سیستماتیک مزبور در شرایط فعلی چنان بر ریسک و وقت های کوتاه مدت موجود در اوضاع صنایع غالب شده است که حالا نگاه کمتر سهامداری به سوی رصد این موارد است.

ریسک و وقت بورس در کوتاه‌مدت

«دنیای اقتصاد» در این گزارش به بررسی وقت ها و ریسک های مغفول صنایع پیشتاز بورس (گروه های کالایی) از ابتدای تابستان پرداخته هست. در این میان گزارش های ۹ ماهه و گزارش عملکرد نخستین ماه زمستان شرکت ها به عنوان مواردی مطرح می شوند که می توانند تحرک را به معاملات این صنایع و به تبع آن به بازار سهام بازگردانند. با این حال روند بازارهای جهانی به خاص با آخر تدریجی فصل سرما موضوعی است که باید به دقت از سوی فعالان بازار رصد شود.

ریسکی که قبلا وجود داشت

دادوستدهای روز گذشته بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران با افت ۱۸۳ واحدی (معادل۲/ ۰ درصد) شاخص کل به آخر رسید. شاخص کل هم وزن نیز افت ۴/ ۰ درصدی را به نمایش گذاشت.

معاملات بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران در هفته جاری تحت تاثیر ریسک سیستماتیک (برجام) دنبال شد. این عامل موجب رکود معاملات شد. ارزش معاملات خرد سهام در جریان دادوستدهای دیروز به زحمت به ۱۰۷ میلیارد تومان می رسید. عمده نمادهای فعال در بازار نیز با افت قیمت به کار خود آخر دادند. هر چند در این میان جابه جایی نقدینگی در ابتدای هفته نوسانات مثبتی را در بعضی گروه ها رقم زد ولی ناپایداری این امر نشان می دهد تردید و احتیاط در بازار جدی هست. احتیاطی که ریشه آن را باید در ریسک سیستماتیک جست وجو کرد.

کارشناسان محتمل ترین سناریو در مورد موضع گیری آمریکا در قبال برجام را استمرار بازی آمریکا می دانند. بر همین اساس نیز بعید نیست این ریسک سیستماتیک بر سر معاملات سهام باقی بماند. ولی توصیه قابل توجه در این باره این است که این ریسک سیستماتیک از ابتدای تابستان یا شاید از ابتدای سال نیز بر سر معاملات وجود داشته است.

نباید فراموش کرد که شروع رشد قیمت ها از ابتدای تابستان در شرایطی رخ داد که این ریسک سیستماتیک تحت تاثیر رفتارهای غیرقابل آینده نگری مدیر جمهوری آمریکا چندان دور از ذهن نبود. با این حال شاخص سهام تحت تاثیر اوج گیری قیمت ها در بازارهای جهانی، بعد از مدت ها در مسیر صعودی حرکت کرد. در روزهای ابتدایی مهرماه پیش از آنکه ترامپ پایبندی کشور عزیزمان ایران به برجام را رد کند، سهامداران شرایط مشابه با اوضاع فعلی را شاهد بودند. این عنوان هر چند به ایجاد هیجان موقتی در معاملات سهام منجر شد، ولی بورس در ادامه تحت تاثیر تقویت عوامل بنیادی مسیر صعودی برگزید و در نهایت با رکوردشکنی های متعددی مواجه شد.

ریسک و وقت بورس در کوتاه‌مدت

از این رو در شرایط فعلی نیز به علت پررنگ تر شدن این ریسک سیاسی به علت اینکه قرار است ترامپ بار دیگر در مورد برجام اظهارنظر کند، اصلاح قیمت ها به خاص در صنایعی که وقت شناسایی سود چشمگیری به سهامداران داده هست، امری طبیعی هست. در این میان ولی همان طور که گفته شد این ریسک کلی، مانع از تظاهر بسیاری از وقت ها شده است هست. البته با کنار زدن این ریسک سیستماتیک ریسک های دیگری نیز مشاهده می شود که در ادامه گزارش بررسی می شوند.

درخشش فلزات اساسی

شاخص گروه فلزات اساسی از ابتدای تابستان تاکنون با ثبت رشد ۸/ ۷۶ درصدی پیشتاز دیگر صنایع بوده هست. قیمت روی و مس از ابتدای تابستان تاکنون رشدهای بیش از ۲۵ درصدی را ثبت کرده هست. سرب نیز با رشد ۱۸ درصدی مواجه بوده هست. قیمت شمش فولادی نیز از ۴۰۰ دلار به نزدیکی ۵۰۰ دلار رسیده هست. قیمت دلار در بازار داخل نیز در این بازه زمانی رشد بیش از ۱۷درصدی را تجربه کرد. این عوامل در کنار یکدیگر موجب شدند شاخص گروه فلزات اساسی با رشد همراه شود.

دادوستدهای روز گذشته بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران با افت ۱۸۳ واحدی (معادل۲/ ۰ درصد) شاخص کل به آخر رسید. شاخص کل هم وزن نیز افت ۴/ ۰ درصدی را به نمایش گذاشت.

در این میان گزارش های ماهانه شرکت ها، گزارش های عملکرد شش ماهه شرکت های زیر مجموعه بسیاری از سهامداران را غافلگیر کرد. قیمت فلزات در بازارهای جهانی فارغ از نوسان های مقطعی به مسیر رشد خود ادامه دادند. تحت تاثیر این مباحث رکوردشکنی های متعدد شاخص سهام رقم خورد. با این حال در روزهای اخیر نمادهای زیرمجموعه این گروه تحت تاثیر ریسک های سیستماتیک با افت قیمت مواجه شدند و در صدر نمادها بر شاخص کل قرار گرفتند.

بیشترین نقش در رشد شاخص گروه فلزات اساسی بر عهده غول فولادی کشور بود. قیمت «فولاد» از ابتدای تابستان تا آخر معاملات روز گذشته حدود ۱۱۰ درصد رشد کرده هست. سهام این شرکت و دیگر فولادسازان فعال در بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران در این بازه زمانی رشد چشمگیری را تجربه کردند. الزام واحدهای تولید کننده چین به کم کردن تولید فولاد در جهت قوانین زیست محیطی بر سمت عرضه در بازار جهانی فشار وارد کرد. تلاطم سمت عرضه در بزرگ ترین تولیدکننده فولاد دنیا به دیگر مناطق نیز کشیده شد.

ریسک و وقت بورس در کوتاه‌مدت

هر چند قیمت این محصول همچنان در سطوح جذابی قرار دارد، با این حال باید توجه داشت اتمام فصل سرما و برداشتن محدودیت عرضه از روی این تولیدکننده ها می تواند موجب فشار بر فولاد شود. البته عمده رشد قیمتی مقاطع فولادی در داخل کشور به تابستان بازمی گردد و در این میان با وجود رشد نسبی قیمت در بازار جهانی و همچنین رشد قیمت دلار محصولات عمدتا سطوح باثبات قیمتی را نسبت به تابستان و اوایل پاییز در پیش گرفته اند.

همان طور که اشاره شد قیمت روی نیز از ابتدای تابستان با رشد حدود ۲۵ درصدی مواجه شده است هست. «فاسمین» در این بازه زمانی رشد ۱۰۰ درصدی را در پرونده خود ثبت کرده هست. قیمت روی در روزهای اخیر به اوج ۱۰ ساله خود (۳۴۰۰ دلار در هرتن) نزدیک می شود. قیمت این کالا به علت کم کردن موجودی انبار ها همچنان در مسیر صعودی حرکت می کند (موجودی انبار این کالا در معاملات دیروز به کمترین مقدار در ۱۰ سال اخیر رسیده است). هر چند تحت تاثیر رشدهای چشمگیر قیمتی در این بازه زمانی احتمال اصلاح قیمت این فلز دور از انتظار نیست با این حال سطوح فعلی روی و حتی اصلاح نه چندان قدرتمند این فلز می تواند همچنان اوضاع مناسبی پیش پای گروه روی بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران بگذارد.

نمادهای تولید کننده سرب فعال در بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران در این بازه زمانی (از ابتدای تابستان تاکنون) رشد های چشمگیری را تجربه کردند. «فسرب» بااهمیت ترین تولیدکننده این فلز در بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران در این بازه زمانی حدود ۲۸ درصد رشد کرده هست. البته این شرکت با وجود اصلاح نسبی روند تولید همچنان با پرسشها تولیدی مواجه است و این عنوان مانع از اثر واقعی قیمت سرب در قیمت سهام شده است هست. قیمت سرب حالا از سطح ۲۶۰۰ دلار در هرتن عبور کرده هست. آینده نگری ها از روند قیمت این فلز رنگین، استمرار افزایش را تداعی می کنند با این حال احتمال اصلاح قیمتی این کالا بعد از رشد های چشمگیر اخیر را نباید از نظر پنهان داشت.

شاید در سال های نه چندان دور و همراه با رکود قابل توجه بازار سهام مس ۷۰۰۰ دلاری جهت فعالان تالار شیشه ای یک رویا بود. قیمت این کالا از سطح ۵۸۰۰ دلاری از ابتدای تابستان، به حدود ۷۱۵۰ دلاری رسید. به تبع رشد قیمت مس نمادهای مربوطه در بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران رشدهای چشمگیری را ثبت کردند. غول مسی بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران در این بازه زمانی رشد ۷۱ درصدی را در کارنامه خود به ثبت رساند. سطوح فعلی مس سهامداران را در انتظار گزارش های ۹ ماهه خیره کننده ای قرار داده است با این همه اصلاح قیمت را نیز نباید از نظر پنهان داشت.

در مجموع علاوه بر روند قیمت های جهانی که بسته به حرکت در مسیر صعودی یا نزولی می تواند ریسک و وقت معاملات گروه فلزات اساسی به شمار رود، نگاه کارشناسان به گزارش های عملکرد ۹ ماهانه شرکت ها معطوف هست. جایی که به اعتقاد این فعالان این گزارش ها باز هم پتانسیل غافلگیرکردن فعالان را دارند و می توانند جان تازه ای به معاملات این گروه ها و به تبع آن بورس پایتخت کشور عزیزمان ایران بدهند.

رونق پالایشی ها

گروه فرآورده های نفتی از ابتدای تابستان امسال تا آخر معاملات روز گذشته با ثبت رشد ۶/ ۶۵ درصدی رتبه دوم صنایع با بیشترین بازدهی را به خود تخصیص داده شده است داد. قیمت نفت از ابتدای تابستان همگام با دیگر کالاها در بازارهای جهانی زیاد کردن پیدا کرد. به تبع آن نیز اقبال جهت سهام گروه پالایشی زیاد کردن یافت. قیمت ارز در بازار مبادله ای نیز رو به افزایش بود. هر چند در آن وقت نگرانی هایی نسبت به قیمت گذاری دستوری شرکت های فعال در این گروه وجود داشت و بعضی از تکرار تجربه شبیه به سال ۹۳ جهت این شرکت ها واهمه داشتند ولی عنایت قیمت گذار به این گروه باعث شد تقاضا جهت گروه های مزبور رشد کند (قیمت نفت خام آمریکا در ابتدای تابستان ۴۷ دلار و در معاملات دیروز بیش از ۶۲ دلار بود).

در فصل پاییز نیز رشد قیمت نفت به نحوه چشمگیری استمرار یافت. قیمت نفت برنت نیز حالا از ۶۸ دلار نیز عبور کرده هست. از طرفی زیاد کردن قیمت دلار در بازار مبادله ای نیز همچنان از زیاد کردن حاشیه سود این شرکت ها حمایت می کند. در این گروه سهامداران در انتظار گزارش های ۹ ماهه شرکت ها هستند جایی که با فرض استمرار عنایت قیمت گذار می توان بازتاب زیاد کردن قیمت دلار مبادله ای و قیمت نفت در سه ماه سوم سال را دید. با این حال باز هم انتظار می رود این گزارش ها با تاخیر به بازار منتشر شوند.

رصد معاملات کانه های فلزی

گروه کانه های فلزی از ابتدای تابستان امسال تا آخر معاملات روز گذشته با ثبت رشد بیش از ۵۶ درصدی رتبه سوم جدول بازدهی صنایع را به خود تخصیص داده شده است داد. دوقلوهای سنگ آهنی «کگل» و «کچاد» در این بازه زمانی به ترتیب رشد بیش از ۵۵ و ۲۰ درصدی را تجربه کرده اند.

این گروه بیشترین نفع را از جهش قیمتی فلزات فولاد در بازار جهانی برد. قراردادهای این شرکت اثرات خود را با یک فاصله زمانی در گزارش عملکرد ماهانه شرکت ها نشان داد. گزارش هایی که اصلاح روند عملیاتی و اوضاع فروش این شرکت ها را به بازار مخابره کرد. در این میان بعضی صحبت ها در مورد کم کردن حقوق معدنی دولت مطرح شد و تقاضایی کوتاه مدت را به همراه آورد با این حال در ادامه بررسی ها نشان داد که انتظارات با واقعیت متفاوت هست. در این گروه نگاه ها به روند قیمت و تقاضای فولاد هست. جایی که با زیاد کردن قیمت فولاد در بازار داخل رشد قیمت فروش سنگ آهنی ها نیز مورد انتظار است.

محصولات شیمیایی از دوربین چین

چهارمین صنعت پربازده بورس از ابتدای تابستان تاکنون گروه محصولات شیمیایی بوده هست. این صنعت در این بازه زمانی با ثبت رشد ۲۵ درصدی مواجه هست. جهت برررسی ریسک و وقت های این گروه باید بین شرکت های آن نوعی تفکیک قائل شد. در این گروه متانول ساز ها تحت تاثیر رشد قیمت متانول در بازارهای جهانی قرار داشتند.

قیمت متانول تحت تاثیر محدودیت در سمت عرضه به علت فصل سرما در بازارهای چین و دیگر کشور ها رو به افزایش گذاشت و از ۴۱۵ دلار در هر تن عبور کرد. از سویی شرکت های داخلی که در فصل زمستان عمدتا با قطع شدن گاز مواجه می شدند امسال مجبور این عنوان نشدند و تاکنون توانسته اند از وقت رشد قیمت متانول در بازارهای جهانی استفاده کنند. سطوح فعلی این قیمت همچنان جهت متانول سازان جالب است ولی آخر فصل سرما و برداشته شدن محدودیت ها در سمت عرضه می تواند تهدیدی بر سر راه قیمت این کالا باشد. نمادهای اوره ساز البته نتوانستند همپای متانول سازها حرکت کنند.

قیمت اوره در سال های اخیر به واسطه ظرفیت مازاد موجودی و از سوی دیگر چشم انداز ضعیف تقاضا به کمتر از ۲۰۰ دلار در هر تن نیز کم کردن یافت. قیمت اوره در آخر تابستان در سطح ۱۸۰ دلار در هر تن قرار داشت. زیاد کردن قیمت خوراک واحدهای اوره ساز به خصوص در کشور چین به حمایت از قیمت اوره آمد. علاوه بر این واحدهای اوره ساز چینی در سال ۲۰۱۷ در پی محدودیت های محیط زیستی که دولت این کشور به منظور کنترل سطح آلودگی شهرهای بزرگ در پیش گرفت، با کم کردن سطح فعالیت و بعضا توقف تولید مواجه شدند.

این مباحث موجب شد قیمت اوره به ۲۵۰ دلار نیز برسد. البته اوره سازان به این مباحث تصویر العمل چندان زیادی نشان ندادند. در مورد روند آتی این نمادهای بورسی باید روند قیمتی اوره در بازارهای جهانی را در نظر داشت. هر چند همچنان در میان مدت و بعد از پشت سر گذاشتن فصل سرما نمی توان اظهارنظر دقیقی در این خصوص داشت. علاوه بر این زیاد کردن ظرفیت تولید اوره در مناطق متفاوت دنیا می تواند در میان مدت به کمک جبران کسری عرضه چین آمده و بر قیمت این کالا فشار وارد کند.

واژه های کلیدی: ایران | بازار | تابستان | تابستان | اخبار اقتصادی و بازرگانی

نویسنده : topsblog

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو