تاپس بلاگ

خرید کتاب از گوگل
چاپ کتاب PDF
خرید کتاب از آمازون
خرید کتاب زبان اصلی
دانلود کتاب خارجی
دانلود کتاب لاتین
گت بلاگز اخبار سیاسی و اجتماعی دردفتر رییس‌جمهور چه می‌گذرد؟

انتصاب مجید تخت روانچی عضو موثر مذاکرات هسته ای به عنوان معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری یک اتفاق پرسش برانگیز بود. تخت روانچی جانشین حمید ابوطالبی شد و ابوطالبی

دردفتر رییس‌جمهور چه می‌گذرد؟

دردفتر رییس جمهور چه می گذرد؟

عبارات مهم : انتخابات

انتصاب مجید تخت روانچی عضو موثر مذاکرات هسته ای به عنوان معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری یک اتفاق پرسش برانگیز بود. تخت روانچی جانشین حمید ابوطالبی شد و ابوطالبی هم از سمت معاونت به مشاور بودن تنزل درجه پیدا کرد.

دردفتر رییس‌جمهور چه می‌گذرد؟

حکم تخت روانچی را واعظی رییس دفتر امضا کرده و حکم جدید ابوطالبی را رییس جمهور.

مهاجرت تخت روانچی به نهاد ریاست جمهوری به رسانه های مخالف دولت این بهانه را داد که بگویند تیم مذاکره کننده به دلیل شکست برجام هر کدام به گوشه ای فرستاده شده است اند، ظریف سکوت کرده، عراقچی می خواهد سفیر شود و تخت روانچی هم به جایی رفته که ارتباط چندانی با تخصص اصلی اش ندارد.

انتصاب مجید تخت روانچی عضو موثر مذاکرات هسته ای به عنوان معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری یک اتفاق پرسش برانگیز بود. تخت روانچی جانشین حمید ابوطالبی شد و ابوطالبی

فارغ از درستی یا نادرستی گمانه زنی های منتقدان دولت ولی می توان از چرایی امضای حکم تخت روانچی و ارتباط آن با دیگر اتفاقات دفتر رییس جمهور پرسش کرد و در مورد مسائلی که چندی است راجع به رییس دفتر جدید مطرح می شود تاملی دوباره کرد.

واعظی بر جای نهاوندیان نشسته هست؛ مردی که در سکوت کار خود را پیش می برد و بر کنار رییس جمهور نشستن اصرار عجیبی داشت با تغییر دولت مدتی شایعه معاون اول شدنش هم مطرح بود که البته کنار زدن جهانگیری تا بدان حد کاری غیرممکن بود.

واعظی بعد از پیروزی روحانی در سال ٩٢ بر خلاف انتظار به جای وزارت خارجه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفت، در آن پست خوش درخشید و با ممانعت از قطع شدن خبر رسان تلگرام در روز انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نقشی موثر در پیروزی حامیان دولت ایفا کرد.

دردفتر رییس‌جمهور چه می‌گذرد؟

رضایت روحانی از عملکرد واعظی در دور دوم او را به پستی مهم تر اوج کشید، حالا او هم رییس دفتر رییس جمهور است و وقت ملاقات با سایر وزرا را تعیین می کند و هم یکی از نیروهای خودش را جوان ترین وزیر جمهوری اسلامی کرده است.

در پست جدید گویی با واعظی جدیدی مواجهیم، در واقع تغییرات در دفتر رییس جمهور به کاهش نقش محمد نهاوندیان و حمید ابوطالبی یا آمدن مجید تخت روانچی ختم نمی شود. فراموش شدن مرتضی بانک که یکی از موثرترین صورت های نهاد ریاست جمهوری در دولت یازدهم بود را هم باید در ردیف تغییرات هدفمند دفتر رییس جمهور و مجموعه نهاد ریاست جمهوری قرار داد. واقعا واعظی چه سودایی در سر دارد؟ از نظر او تخت روانچی در وزارت خارجه موثرتر است یا در نهاد ریاست جمهوری؟ اصلا بودن یک دیپلمات در نهاد چه خاصیتی دارد؟ قرار است اتفاقاتی بیفتند که نهاد ریاست جمهوری بیشتر از سیاست داخلی به سیاست خارجی بپردازد؟ و اصلا برای پست معاونت سیاسی تخصص و مهارت و سابقه ای مرتبط با این سمت مورد نیاز نیست؟ الان متخصص این کار در حلقه یک رییس جمهور کیست؟ آشنا در مرکز بررسی های استراتژیک؟

انتصاب مجید تخت روانچی عضو موثر مذاکرات هسته ای به عنوان معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری یک اتفاق پرسش برانگیز بود. تخت روانچی جانشین حمید ابوطالبی شد و ابوطالبی

اختلافات واعظی و اصلاح طلبان و فراکسیون امید را چگونه باید تحلیل کرد؟ شایعاتی است بی اساس یا روز به روز قوت خواهد گرفت و در بزنگاهی کار دست دولت اعتدال می دهد؟

حرف و حدیث ها راجع به دخالت رییس دفتر در چینش کابینه دوازدهم و نقش او در اختلافات موجود در حالی است که خودش می گوید «دفتر رییس جمهور باید چشم و گوش وی باشد تا پیش از بیشتر شدن اختلاف سلیقه ها به آنها رسیدگی و برطرف کند». تلاش او برای حل و فصل اختلافات موجود به لبخند زدن های بعد از جلسه هیات دولت و تکذیب اختلافات، خلاصه می شود. واعظی در حالی از برقراری روابط صمیمانه در دولت می گوید که صورت های موثری در میان اصلاح طلبان او را مسوول کاهش نقش جهانگیری در دولت می دانند.

دردفتر رییس‌جمهور چه می‌گذرد؟

اختلافات رییس دفتر با اصلاح طلبان

اختلاف واعظی با اصلاح طلبان در دولت دوازدهم اوج گرفته ولی مساله امروز و دیروز نیست. او در انکار نقش اطلاح طلبان در پیروزی روحانی نه تلویحا و با اشاره غیر مستقیم که با صراحت وارد میدان شده است است و در یکی از سخنرانی هایش نقش اصلاح طلبان در پیروزی روحانی را آنگونه که بود نپذیرفت. مصداق این مدعا چالش لفظی او با محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید در ماه های پیش از انتخابات مجلس است جایی که یکی از بزرگان اصلاحات در پاسخ به واعظی که مدعی شده است بود روحانی بدون اصلاح طلبان نیز می توانست رییس جمهور شود، با طعنه گفته بود «حداقل به اندازه همان هفت دهم درصد برای ما نقش قائل باشید.»

واعظی البته نقش اصلاح طلبان در انتخابات ٩۴ و کسب ٣٠ کرسی پایتخت کشور عزیزمان ایران را هم کمرنگ می پنداشت. از همین رو در جشنی بعد از انتخابات مجلس پشت تریبون رفت و اثربخش بودن کلید واژه «تکرار می کنم» را انکار کرد. «امید» را محصول فکر هم طیفان خود دانست. به اعتقاد او پیروزی در انتخابات مجلس سه ضلع داشت: اعتدال و توسعه، طیف حامی لاریجانی و اصلاح طلبان. بیان این نظریه از سوی واعظی در همان جلسه مورد اعتراض الهه کولایی فعال سیاسی اصلاح طلب قرار گرفت.

اینگونه اظهارنظرها تنها اقدام عملی برای عبور از اصلاح طلبان نیست و لابی کردن های به نفع لاریجانی در جریان انتخابات هیات ریسه مجلس را نیز باید به آن افزود. لابی گری هایی که صدای نمایندگان اصلاح طلب را درآورد. چالش کنونی فراکسیون امید و درگیر بودن با رفقای نیمه راه که دست ارزش را در حنا گذاشته اند نیز ناشی از همین اعمال نفوذ ها است.

به همین خاطر است که انتصاب محمود واعظی به عنوان رییس دفتر رییس جمهور اصلاح طلبان را مکدر کرد. چراکه آنها اصرار داشتند که رییس دفتر رییس جمهور باید فردی نزدیک به رییس جمهور و از میان بدنه حامیان او باشد نه فردی نزدیک به اصولگرایان معتدل. اصلاح طلبان نمی درخواست کردند روزی برسد که رییس دفتر رییس جمهور پشت تریبون با اصلاح طلبان بحث کند و یک هفته بعد در کنگره حزب خود از لاریجانی به عنوان سخنران دعوت کند.

صمیمیت رییس دفتر با علی لاریجانی

اصلاح طلبان نسبت به حسن نیت واعظی اطمینان خاطر ندارند و این عدم اطمینان ناشی از عملکرد چند ماه او هست. از یک سو اعمال نفوذ در انتصاب وزرایی که مورد تایید اصلاح طلبان نبودند و از سوی دیگر بازی در تیم لاریجانی. نزدیک ترین فرد دولت به رییس جمهور در حالی به سمت لاریجانی تمایل دارد که گمانه کاندیداتوری علی لاریجانی در انتخابات ١۴٠٠ طرح شده است و حتی برخی از دو قطبی احتمالی لاریجانی- جهانگیری سخن می گویند. در این بین مشاهده می شود که اسحاق جهانگیری با وجود نقش موثری که در پیروزی روحانی در انتخابات ٩۶ ایفا کرد، در دولت کم فروغ تر از قبل شده است هست. جهانگیری که در دولت یازدهم به واسطه عملکرد رییس دفتر رییس جمهور مرجع وزرا بود حالا به واسطه رفتن نهاوندیان به معاونت اقتصادی و آمدن واعظی به دفتر رییس جمهور به حاشیه رانده شده است هست. در این بین دولتی ها سعی می کنند هر خبری در مورد استعفا یا اختلاف را تکذیب کنند. ولی ادامه این روند باعث می شود ماه های آینده خبرهای بیشتری از دلخوری ها و کدورت های موجود منتشر شود.

بی توجهی به ضعف ها

اختلاف واعظی با اصلاح طلبان و اعمال نفوذهای او در جهت تقویت حزب متبوعش تنها نکته قابل توجه نیست. تغییر و تحول در معاونت سیاسی رییس جمهور نیز از جمله موضوعاتی است که نباید از آن غافل شد.

ضعف در توجه به سیاست داخلی در حالی جلب توجه می کند که به ضعف های دیگر نهاد ریاست جمهوری نیز توجهی نمی شود. دولت یازدهم از همان ابتدا به خاطر عملکرد ضعیف معاونت ارتباطات خود مورد انتقاد بود ولی شاهدیم که در دولت دوازدهم نیز هیچ تغییری در این بخش مشاهده نمی شود. واعظی نیز به عنوان رییس دفتر بانفوذی که در همه عزل و راه اندازی ها دخالت دارد، توجهی چندانی به این بخش نمی کند و ترجیح می دهد که وقت خود را صرف مباحث به ظن خود مهم تر کند. او خط دادن به رییس جمهور برای گزینش وزیر علوم یا ارتباطات را در اولویت قرار می دهد و سعی می کند که جایگاه مناسبی برای خود در افق ١۴٠٠ بیابد. اینکه معاونت ارتباطات چطور عمل می کند یا معاون سیاسی چقدر بر ساختار سیاست داخلی ایران مسلط است در درجه دوم اهمیت قرار می گیرد وقتی ریاست دفتر رییس جمهور یکی از پرقدرت ترین سمت ها در ساختار دولت باشد و رییس دفتر مستقر دنبال منفعت خود و هم حزبی هایش باشد.

وظایف رییس دفتر رییس جمهور

روشن است که انجام امور جاری و وظایف روتین رییس دفتر رییس جمهور نیز در قاعده این هرم قرار می گیرد. وظایف و مسوولیت هایی که شاید عموم مردم از چند و چون آن چندان اطلاع نداشته باشند. هماهنگی، تهیه و تنظیم اوقات، برنامه ملاقات ها، جلسات، سفرها و دیدارهای رییس جمهور یکی از همین وظایف است و به موجب آن شاهدیم که رییس دفتر امکان می یابد کار یک وزارتخانه را سریع راه انداخته و دیگری را ماه ها منتظر نگاه دارد.

تهیه و تنظیم مشروح یا خلاصه مذاکرات با اشخاص، مقامات داخلی و خارجی از دیگر وظایف رییس دفتر رییس جهمور است و به رییس دفتر وقت می دهد تا سایه رییس جمهور شده است و همه جا حاضر باشد. این حضور بدون شک به یاری کسانی خواهد آمد که از هر فرصتی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود بهره می گیرند.

دریافت، ثبت و اعلام نظرات رییس جمهور و انعکاس آن به مراجع ذی ربط سومین وظیفه رییس دفتر رییس جمهور هست. ارتباط با استانداری ها، دستگاه های اجرایی، قوه قضاییه، قوه مقننه و… را نیز باید به فهرست وظایف رییس دفتر افزود. همین وظیفه است که وقت سازی می کند تا آن طور که برخی می خواهند لابی کنند و دامنه نفوذ خود را از دولت به سایر نهادها بکشانند.

مدیریت تناوب گردش مکاتبات، آماده سازی نامه ها، مستندات و مدارک اداری مرتبط جهت استحضار، هماهنگی در ارایه خدمات پشتیبانی، اداری و مالی، پشتیبانی امور حفاظتی رییس جمهوری سابق و خانواده آنها، تجهیز و به هنگام سازی حوزه دفتری به فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی چند رسانه ای و نگهداری آن با همکاری سایر واحدهای ذی ربط و انجام امور مراسلات، مکاتبات، تهیه و تنظیم پیش نویس ها، نامه ها، ویرایش و تلخیص مکاتبات و گزارش های استحضاری نیز از دیگر وظایف رییس دفتر رییس جمهور به حساب می آید.

اخبار سیاسی – اعتماد

واژه های کلیدی: انتخابات | اصلاح طلب | رییس جمهور | اصلاح طلبان | انتخابات مجلس | اخبار سیاسی و اجتماعی

نویسنده : topsblog

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو