بررسی جدیدی از ذرات نانومقیاس که مینای دندان را تشکیل میدهند، به دانشمندان این امکان را داده است که نگاه دقیقتری به اوضاع دندانها در وقت جویدن غذا داشته باشن
"جویدن" با دندان های ما چه می کند؟
عبارات مهم : دندان
به گزارش ایسنا، محققان در یک پژوهش تازه به طور خاص به بررسی کریستالیت های هیدروکسی آپاتیت، (رشته هایی از نانوذرات که مینای دندانی را تشکیل می دهند) پرداخته و آنها را تحت خراش و فشار قرار دادند تا پایداری این نانوذرات را در سطح بسیار دقیق مشاهده کنند.
محققان این پژوهش از ایالات متحده و چین امیدوار هستند که یافته های آنها بتواند منجر به اصلاح مواظبت از دندان ها شود و همچنین درک شکارچیان فسیلی را از دندان های باستانی که در حفاری هایشان پیدا می کنند، اوج ببرند.
“پیتر اونگار” یکی از محققان این پژوهش از دانشگاه آرکانزاس می گوید: ” کریستالیت ها هیدروکسی آپاتیت، واحدهای اساسی مینای دندان هستند که هر یک از آنها یک هزارم ضخامت موی انسان را دارند.”
کریستالیت ها هیدروکسی آپاتیت بر روی یکدیگر انباشته شده است و جهت ساخت مینای به پروتئین ها متصل می شوند.
این تیم جهت پژوهش خود از میکروسکوپ های نیرومند به منظور بررسی دندان های آسیای بزرگ واقعی انسان که جهت ارتودنسی کشیده شده است بودند استفاده کردند.
محققان از ابزارهایی مانند الماس جهت ایجاد خراش بر روی این دندان ها استفاده کرده و همچنین آنها را تحت فشار قرار دادند تا حالتی مشابه با جویدن و گاز گرفتن را بر روی این دندان ها اعمال کنند.
آنها دریافتند که ایجاد حالتی مشابه با جویدن جهت دندان ها، به مینای آنها آسیب بیشتری زده و به طور کلی جویدن غذا به علت سایش دندانی، آسیب بیشتری نسبت به عمل گاز زدن به دندان ها وارد می کند.
دلیل این امر این است که در سایش دندانی، ترکیبات شیمیایی که کریستالیت های هیدروکسی آپاتیت را به یکدیگر متصل می کند، شکسته شده است و موجب جدا شدن این کریستالیت ها از یکدیگر و عوض کردن شکل و خرد شدن آنها می شود.
تا به امروز ما اطلاعات دقیقی از نحوه تصویر العمل دندان ها از میزان فشاری که به آنها اعمال می شود نداشتیم ولی در این پژوهش محققان قادر بودند تا پیوندهای واقعی نانوشیمی بین کریستالیت ها را بررسی کنند.
به گفته این تیم، تصویرهای و مقیاس های به دست آمده می توانند در زمینه های متفاوت از جمله دندانپزشکی، زیست شناسی تکاملی و زیست پزشکی استفاده شوند.
در نهایت، این یافته ها می تواند به ما در جهت گزینش رژیم های غذایی جهت دندان هایمان کمک کند.
این پژوهش در Journal of the Royal Society Interface انتشار یافته است.
با دندانهای ما چه میکند؟ ، جویدن"، "
واژه های کلیدی: دندان | محققان | دندانپزشک | دندانپزشکی | دندانپزشکی | اخبار پزشکی