“یکی از عوامل مهمی که امروزه باعث ایجاد گسترش سرطان در کشور شده، بحث نان هست؛ نانهایی که افرادی با نام “نان خشکی و نمکی” آنها را جمعآوری کرده و به دامداریها
ماجرای نان هایی که باعث "سرطان" می شوند
عبارات مهم : اداره
به گزارش ایسنا، این جملات بخشی از یک خبر صوتی است که اخیرا در اینترنت دست به دست می شود و نگرانی هایی را در اذهان عموم ایجاد کرده است.
میشوند ، سرطان"، ماجرای نانهایی که باعث "
در این خبر صوتی فردی ظاهرا دکتر از ضایعات نان و استفاده آن در تغذیه دام و طیور صحبت می کند و مدعی می شود که “این نان ها بعد از جمع آوری در جایی انبار می شوند و بعد از چند روز به علت رطوبت هوا کپک زده و سمی را به نام آفلاتوکسین تولید می کنند؛ آفلاتوکسین هم عاملی سرطان زا است و با ورود آن به بدن دام، گوشت، شیر و حتی کودی که از دام پای درخت ریخته می شود، حاوی این سم خواهند بود و در مجموع این نان باعث می شود که میزان رشد سرطان اوج می رود. “
اما شرکت غذا و دارو این مبحث را قویا تکذیب می کند و آن را بی اساس می داند.
“یکی از عوامل مهمی که امروزه باعث ایجاد گسترش سرطان در کشور شده، بحث نان هست؛ نانهایی که افرادی با نام “نان خشکی و نمکی” آنها را جمعآوری کرده و به دامداریها
مهندس سمیره صباح – معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی شرکت غذا و دارو در این باره به ایسنا می گوید: اگر چه سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ در همه مواد غذایی مرطوب رشد می کند و ما بصورت مستمردر مصاحبه های خود بویژه راجع به آجیل های مانده این عنوان را متذکر شده است ایم، ولی دوز این قارچ در نان های خشک آنقدری نیست که بتواند مبتلا کننده انسان به سرطان باشد.
وی تاکید می کند: اظهاراتی مبنی بر اینکه آفلاتوکسینی که در اثر رطوبت در نان خشک ایجاد می شود، سرطان زا است و مصرف آن به وسیله دام و در نتیجه مصرف شیر آن دام به وسیله انسان، سم آفلاتوکسین را انتقال یافته کرده و باعث بروز سرطان می شود، بی اساس است.
صباح می گوید: بررسی های تخصصی در شیر و لبنیات هم خلاف این ادعا را ثابت می کند و تاکید می کنیم که صرفا نتیجه های آزمایشگاهی می توانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی به تنهایی نمی شود متوجه آن سم شد.
میشوند ، سرطان"، ماجرای نانهایی که باعث "
معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی شرکت غذا و دارو تاکید می کند: قاطعانه اعلام می شود که مقدار آفلاتوکسین موجود در نان خشک در حد مجاز بوده و این مقدار نمی تواند مشکلی به معنای سرطان زایی جهت انسان ایجاد کند.
وی در آخر صحبت هایش می گوید: از کسانی که بر این ادعا اصرار دارند، می خواهیم با آمار وآنالیز دقیق، مطالب خود را به شرکت غذا و دارو ارایه کنند.
“یکی از عوامل مهمی که امروزه باعث ایجاد گسترش سرطان در کشور شده، بحث نان هست؛ نانهایی که افرادی با نام “نان خشکی و نمکی” آنها را جمعآوری کرده و به دامداریها
واژه های کلیدی: اداره | رطوبت | سرطان زا | مواد غذایی | اخبار اجتماعی