ماهی قرمزها در آبهای سرد و کم اکسیژن به نحوه اعجاب انگیزی خود را زنده نگه میدارند.
ماهی های قرمز الکل تولید می کنند تا زنده بمانند
عبارات مهم : محققان
به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، همه ما می دانیم که تنفس اکسیژن در آب های یخ زده تقریبا غیرممکن هست، ولی به نظر می رسد که تنفس ماهی های قرمز فقط کمی کند شده است و از وجود اکسیژن کم در آب های یخ زده حتی در مدت طولانی نیز ناراحت نیست.
ماهیهای قرمز الکل تولید میکنند تا زنده بمانند
ماهی های کاراسیوس، جهت اطمینان از بقای خود در شرایط سخت در سلول های خود الکل تولید می کنند.
در حال حاضر محققان دانشگاه اُسلو کشف کرده اند که ماهی قرمز از طریق انتشار اسید لاکتیک خطرناک به عنوان الکل، می تواند از فوت بگریزد. ظاهرا این ماهی ها به واسطه روند تکامل، تبدیل به متخصصان تولید الکل شده است اند.
ماهی قرمزها در آبهای سرد و کم اکسیژن به نحوه اعجاب انگیزی خود را زنده نگه میدارند.
کاراسیوس نام یک جنس از تیره کپورماهیان هست. بزرگترین گونه این جنس، “کاراس” نام دارد و مشهورترین گونه این جنس، ماهی قرمز است.
“کاراس” دارای دندان های حلقی به فرمول ۴-۴ هست. فاقد سبیلک و دارای فلس های درشتی هست. باله پشتی ممتدی داشته و ماده زایی در آنها مرسوم هست. جهت کشور کشور عزیزمان ایران یک گونه غیر بومی است ولی بین محققان بر سر وجود این گونه در کشور عزیزمان ایران اختلاف نظر وجود دارد.
حداکثر اندازه در این ماهی ۶۴ سانتی متر می باشد. این ماهی کف زی بوده و در آب های شیرین و لب شور به سر می برد.
ماهیهای قرمز الکل تولید میکنند تا زنده بمانند
در استان گیلان به این ماهی، ماهی اوشین گفته می شود و آفت استخرهای ماهی های گرمابی هست، لیکن غذای ماهیان پرورشی را می خورد و بعلت رشد کم وجثه کوچکش ارزش پرورش اقتصادی را ندارد.
ماهی قرمز به صورت طبیعی در آب های شیرین ساکن و تقریبا ساکن، با سرعت ناچیز که پوشیده از گیاه های آبزی و دارای بستر نرمی هستند، زندگی می کند و غالباً همراه ماهیان برکه ای دیده می شود.
ماهی قرمزها در آبهای سرد و کم اکسیژن به نحوه اعجاب انگیزی خود را زنده نگه میدارند.
زیستگاه مهم آن معمولا در سیبری و آسیای جنوب شرقی هست. گسترش این ماهی به وسیله انسان صورت گرفته و به این علت در رودخانه های اروپا دیده می شود.
ماهیان قرمز از جمله گونه های غیر بومی بسیاری از مناطق دنیا هستند و در برابر شرایط نامساعد محیطی مقاومند.
ماهیهای قرمز الکل تولید میکنند تا زنده بمانند
محققان به منظور تعیین چگونگی تولید الکل به وسیله ماهیان کاراسیوس، گروهی از آنان را به مدت یک هفته در مخزن های بدون هوا قرار دادند. سپس نمونه DNA آنها را برداشتند تا توالی آنها را جهت آشنایی آنچه در سلول های آنان اتفاق می افتد، بررسی کنند.
آنچه محققان کشف کرده اند این است که ماهی ها در سلول های خود دو دسته پروتئینی دارند که مسئول تجزیه کربوهیدرات ها هستند. آنها همچنین دریافتند در حالی که یک دسته به طور مشابه جهت تولید انرژی عمل می کند، دسته دیگری به شدت به علت فقدان یا عدم وجود اکسیژن به وجود می آید.
به گفته محققان، ماهی قرمز هنگامی که با فقدان اکسیژن مواجه شده است و اسید لاکتیک ترشح می شود، آنزیمی شبیه به مخمر تولید می کند.
این آنزیم اساسا تضمین می کند که ماهی قرمز در فرایند تخمیر به جای اسید لاکتیک خطرناک، تنها اتانول آزاد کند.
ماهیان کاراسایوس بعد از آن قادر خواهند بود الکل تولید شده است را به آسانی در تمام بدن خود توزیع کنند تا امکان زنده ماندن آنها را حتی جهت ماهها بدون اکسیژن ماندن فراهم کنند.
با این حال، از آنجا که ماهی ها هنگام وقوع این فرایند به مشکل یا خیلی کم حرکت می کنند، محققان مطمئن نیستند که این امر به علت اثرات الکل یا فقط حرکتی در جهت ذخیره انرژی است.
با این که مخمرها از گیاه های به دست می آیند، ولی ماهی قرمز به نحوی موفق به تولید آنزیمی مشابه شده است است.
این بسیار شگفت انگیز است که ژن های ماهی کاراسیوس در طول وقت جهش یافته اند.
“کاترین الیزابت فگرن”، محقق دانشگاه اسلو و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: این تحقیق بر نقش تکثیر کلی ژنوم در تکامل زیستی و تطبیق گونه ها با محیط هایی که قبلا غیر قابل زیست بوده اند، تأکید دارد.
تیم تحقیقاتی امیدوار است که سایر محققان به مطالعه و مقایسه گونه های دیگر جهت تعیین اینکه آیا در فرآیند تولید الکل اختلاف وجود دارد یا خیر، بپردازند.
این پژوهش در “Scientific Reports” انتشار یافته است.
واژه های کلیدی: محققان | اکسیژن | اخبار علمی و آموزشی