مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، بر لزوم استفاده از نان سبوسدار به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به سوءتغذیه و پرسشها گوارشی تاکید کرد.
به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان، محمد کاظم زاده، در خصوص اینکه نان سالم چه نوع نانی است گفت: گندم از غنی ترین غلاتی است که درطبیعت یافت می شود و اغلب ویتامین ها و مواد معدنی در این نعمت الهی وجود دارد به همین علت نان به عنوان مهم ترین غذای مصرفی در سفره خانوارهای ایرانی است.
وی با اشاره به بروز بعضی ازبیماریهای ناشی از مصرف نان ناسالم اظهار کرد: اقشار کم درآمد حدود ۷۰ تا ۸۰درصد کالری مورد نیازشان را از نان تامین می کنند. با توجه به مصرف زیاد نان در کشور تهیه نان سالم و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.
کاظم زاده، سوءتغذیه و پرسشها گوارشی را از تبعات استفاده از نان ناسالم برشمرد و گفت: جهت تهیه نان سالم در مرحله نخست باید به کیفیت و نوع گندم مصرفی توجه کرد.
بلایی که نان ناسالم بر سر بدن میآورد !
وی با تاکید بر اهمیت خاص سبوس در مرحله سبوس گیری گفت: حفظ ارزش غذایی نان مستلزم وجود سبوس و کم کردن سبوس گیری است همچنین جهت ورآمدن خمیر به هیچ عنوان استفاده از جوش شیرین توصیه نمی شود. کاظم زاده به تخمیر ناقص به هنگام استفاده از جوش شیرین اشاره کرد و افزود: این امر یکی از عوامل مهم کم کردن جذب ریزمغذی ها در نان از جمله کلسیم و آهن است ، بنابراین حتماً باید از مخمر استفاده شود تا خمیر به خوبی ورآید و پروتئین ها آزاد شود و تخلل ایجاد کند و نان به خوبی پخته شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: نان سفید در واقع نوعی کربوهیدرات راحت محسوب می شود که زودهضم است بنابراین مصرف آن قند خون را اوج می برد. به همین علت به بیماران دیابتی یا افرادی که مستعد مبتلا شدن به این بیماری هستند، توصیه می شود که از نان سفید استفاده نکنند و حتما نانشان سبوس دار باشد.
دکتر کاظم زاده در ادامه ویژگی های نان سالم را در موارد زیر خلاصه کرد :
– نانهای تیره تهیه شده است با آرد کامل و سبوسدار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و تیرگی نان دلیلی بر کیفیت بهتر نان است . نان سالم با آرد سبوسدار تهیه شده است و ظاهر آن تیره تر از نانهای دیگر است .
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، بر لزوم استفاده از نان سبوسدار به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به سوءتغذیه و پرسشها گوارشی تاکید کرد.
– نان سبوسدار تیره عالی ترین نوع نان هست. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن است .
– فیبر موجود در نان سبوسدار، عالی ترین درمان تغذیهای در یبوست و بیماریهای روده بزرگ است .
– نان سبوسدار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد.( ولی توجه به این توصیه مورد نیاز است که مصرف بی رویه نانهای سبوسدار نیز توصیه نمی شود .)
– با مصرف نان سبوسدار، قند خون به آهستگی اوج میرود و جهت بیماران دیابتی، گزینش مناسبتری نسبت به نانهای سفید است.
– مصرف نان های سبوسدار، کلسترول خون و چربی خون را کم کردن میدهد و از پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری می کند.
– مصرف سبوس و نان سبوسدار، احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ (کولون و راست روده) را کم کردن میدهد.
بلایی که نان ناسالم بر سر بدن میآورد !
– مصرف زیاد نانهای سفید، خطر مبتلا شدن به کمخونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را زیاد کردن می دهد.
– درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و فیبر به وسیله مصرف نانهای سبوسدار، تأمین می شود.
– بهتر است از نانهای سبوسداری که با خمیرترش تهیه شدهاند جایگزین نانهای سفید استفاده شود.
– سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای بافایده روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال می کند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، بر لزوم استفاده از نان سبوسدار به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به سوءتغذیه و پرسشها گوارشی تاکید کرد.
– مصرف نان سبوسدار جایگزین نانهای سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کم کردن می دهد.
– نان سبوسدار منبع خوبی از فیبر میباشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می کند.
– نان سبوسدار منبع خوبی از ویتامینهای B2 و نیاسین است.این ویتامینها به عملکرد بهتر مغز کمک می کند.
– از بین بردن نان حتی جهت افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم چربی سوزی دارند نادرست است .
بلایی که نان ناسالم بر سر بدن میآورد !
– نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نانهای سنتی دارد.
– از مصرف نانهای سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری شود .
– نانی که با خمیرمایه تهیه شده است هست، ارزش غذایی بالاتر، توانایی هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و دوام بهتری دارد.
– استفاده از خمیرمایه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان اصلاح می بخشد.
– نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.
– قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریعتر کرده و باعث ایجاد کپک در نان می شود.
وی افزود: با توجه به موارد اوج توصیه می شود که نان های تیره مصرف کنید و ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و مواد افزودنی غیرمجاز و حتی کنجد با کیفیت پایین که مزه و طعم کپک و ماندگی می دهد را مد نظر قرار داده و از مصرف آن خودداری کنید و در صورت مشاهده هر گونه تخلف به بازرسان بهداشت محیط و معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: بیماری | ویتامین | استفاده | ویتامین | مواد غذایی | مواد غذایی | مواد افزودنی | بیماران دیابتی | بیماریهای قلبی