تاپس بلاگ

خرید کتاب از گوگل
چاپ کتاب PDF
خرید کتاب از آمازون
خرید کتاب زبان اصلی
دانلود کتاب خارجی
دانلود کتاب لاتین
گت بلاگز وب‌گردی عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، متخصصان ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال ساخت قاب‌های فولادی خاص ج

عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، متخصصان ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال ساخت قاب‌های فولادی خاص جهت بتن ریزی گنبد تازه حرم مطهر امام حسین علیه السلام در کارگاه مخصوصی در کرمان هستند.

مهندسان ایرانی، در ساخت قاب‌های فریم گنبد از تکنولوژی پیشرفته‌ای بنام «واترجت» استفاده می‌کنند که مزیت مهم آن، برش مواد متفاوت عوض کردن نکرده فواید ذاتی و آسیب زدن به مواد است چراکه در این روش، مواد تحت عملیات حرارتی قرار نمی‌گیرد

آغاز پروژه

چند سالی است که در گوشه‌ای از خاک کرمان، خاک و آهن و عشق، در هم آمیخته و کاری از جنس ارادت و اخلاص نقش می‌زنند.

عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

سال ۱۳۹۱ بود که به دنبال عقد تفاهم نامه‌ای بین حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالمهدی کربلایی تولیت حرم مطهر حضرت امام حسین (ع) و حسن پلارک مدیر ستاد بازسازی عتبات عالیات، تمام مراحل پروژه‌های ترفیع گنبد مطهر و کم کردن حجم و مقاوم سازی ستون‌های اطراف ضریح مطهر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اعم از مطالعه، طراحی و اجرا به ستاد بازسازی عتبات عالیات واگذار شد.

در آخرین روز بهار سال ۱۳۹۱ انجام پروژه های مذکور با اختیارات کامل به صورت صفر تا صد حتی تامین منابع مالی از محل نذورات مردمی به ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان تفویض شد و علی مهاجری مدیر ستاد استان کرمان به عنوان مجری پروژه منصوب شد.

پس از مطالعات و بررسی‌های جامع و دقیق و استفاده از ایده‌ها، طرح‌ها و نظرات مشاورین متفاوت از میان پیشنهادات مطروحه، پیشنهاد گروه مشاورین پروژه که اساتید مطرحی از دانشگاه‌های کشور هستند، مطلوب ارزیابی و کار شروع شد.

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، متخصصان ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال ساخت قاب‌های فولادی خاص ج

در پی این اقدام کارگروه فنی و مهندسی ستاد کرمان گزینه‌های استفاده از متریال گوناگون جهت ساخت سازه جهت گنبد را مورد بررسی قرار داد و بعد از ارزیابی پیشنهادات مختلف، طرح سازه گنبد با فولاد و بتن مورد تایید قرار گرفت.

پس از طراحی سازه، فریم فولادی گنبد در آخرهای سال ۱۳۹۳ در شرکت OTEC پایتخت کشور عزیزمان ایران ساخته و یک بار در آن مکان مونتاژ شد و به منظور زیاد کردن دوام و جلوگیری از زنگ خوردگی و پوسیدگی، فریم فولادی در اراک گالوانیزه شد.

سپس همه قطعات فریم مذکور به کرمان انتقال یافته و در محل ستاد بازسازی عتبات عالیات مونتاژ شد بعد از مدتی مجددا باز و سپس جهت بار دوم جهت کنترل اشتباهات احتمالی و دقت زیاد مونتاژ و راه اندازی شد.

ساخت قاب فولادی جهت بتن ریزی

از نیمه دوم سال ۱۳۹۵ جهت ساخت قاب‌های فولادی بتنی روی گنبد در محل این ستاد، کارگاهی از ارادت به آستان سیدالشهدا علیه السلام برپا شده است که هم‌زمان با ساخت قاب‌های فولادی، کارگاهی در شهرک صنعتی کرمان به منظور ترکیب آهن، فولاد، سیمان و بتن راه‌اندازی شد.

در این کارگاه معجونی از سیمان و بتن و فولاد روی قالب‌های مخصوص ریخته شده است و زمانی که در کارگاه بتن از لحاظ مقاومت به حد نصاب استاندارد رسیدند، در نهایت با پیچ و مهره‌ی علاقه روی گنبد مطهر به هم متصل خواهد شد.

عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

برش ورق‌های قاب‌های فریم گنبد که بعد از بررسی‌های مورد نیاز و کنترل کیفیت تهیه شده است به خاطر بروز کمترین اشتباه با روش واترجت انجام می‌شود. مزیت مهم واترجت توانایی آن جهت برش مواد متفاوت عوض کردن نکرده فواید ذاتی و آسیب زدن به آن هست. چون در این روش مواد تحت عملیات حرارتی قرار نمی‌گیرند.

قرار است خشت‌های طلای گنبد تازه بر روی این قاب‌ها راه اندازی شود.خشت‌هایی که به صورت پازل با شماره گذاری در کنار هم قرار می‌گیرند و هر یک نشانه‌ای از علاقه و ارادت ایرانیان به‌ویژه مردم کرمان به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین علیه السلام هست. خشت‌هایی که به وسیله مردم خریداری و هزینه‌ی آن پرداخت شده است و با عالی ترین کیفیت ساخته و بر قاب‌های بتنی – فولادی راه اندازی می‌شود.

تاریخچه گنبد مطهر سیدالشهدا(ع)

بنا به روایت اسناد تاریخی و شواهد موجود گنبدی که اکنون برفراز قبر مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) واقع شده است است و ستون های اطراف ضریح مطهر که گنبد برروی آنها واقع شده است است در دوران حکومت جلایران و در قرن هشتم هجری بنا گردیده است و بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد که البته بارها و بارها در طول تاریخ به وسیله شیعیان و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت مورد بازسازی، تعمیر و تزئین قرار گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، متخصصان ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال ساخت قاب‌های فولادی خاص ج

لازم به ذکر است قدمت ستون های روضه منوره امام حسین (ع) مربوط به دوران حکومت آل بویه ( قرن چهارم هجری قمری ) میباشد.
اما با توجه به رشد جمعیت شیعیان و زیاد کردن زائران حرم مطهر حسینی، این بنای کهن دیگر پاسخگوی خیل مشتاقان زیارت قبر مطهر حضرت امام حسین (ع) نبود. از سوی دیگر گنبد مطهر که روزگاری مرتفع ترین بنای شهر کربلا بوده و از دو فرسنگی کربلا و محلی بنام تپه سلام ( جایی که زائران هنگام ورود به کربلا با دیدن گنبد مطهر سیدالشهدا(ع) به آن حضرت سلام می دادند) رویت می شد.

اما هم اکنون به علت ساخت وسازهای اطراف حرم مطهر و احداث بناهای مدرن، دورنمای خود را از دست داده و حتی جهت زائرانی که در بین الحرمین حرکت می کنند به خوبی قابل دیدن نیست.همچنین بیش از یک و نیم قرن (سال ۱۲۷۳ شمسی) از آخرین بازسازی گنبدمطهر می گذرد که آسیب های ناشی از عوامل طبیعی و گلوله باران و به توپ بستن حرم مطهر به وسیله حکومت دیکتانوری صدام در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی) ، بازسازی ، تعمیر و ترفیع آن را اجتناب ناپذیر می کرد.

لذا به همین دلایل پروژه ساخت و ترفیع گنبد مطهر بعد از سقوط دیکتاتور عراق و فراهم شدن زمینه بازسازی اعتاب مقدسه در دستور کار تولیت حرم مطهر قرار گرفت. از دیگر نکات قابل تأمل در این پروژه حفظ آثار معماری و گنبد قدیمی بدون هرگونه تغییری بود و گنبد تازه می بایست به گونه ای طراحی شود که برروی گنبد قدیمی قرار گیرد.

مقاوم سازی بنای تاریخی حرم با بتن مسلح

انجام این امر موجب زیاد کردن فشار ناشی از وزن گنبد تازه به ستون های قدیمی اطراف ضریح مطهر می شد که قاعدتاً آنها تحمل این فشار را نداشتند. استحکام بخشی ستون های قدیمی و در صورت امکان کم کردن حجم آنها به منظور زیاد کردن فضای اطراف ضریح مطهر و تسهیل زیارت زائرین از ضروریات انجام پروژه ساخت و ترفیع گنبد بود که به علت حساسیت کم کردن حجم و استحکام بخشی ستون های روضه منوره به صورت پروژه ای جداگانه تعریف شد.

عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

ستاد بازسازی عتبات عالیات جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران از همان ابتدا تمام همت خود را جهت بدست آوردن افتخار انجام این دو پروژه به کار بست و از ستادهای استانی خواست که طرح های پیشنهادی خود را ارائه نمایند که از میان طرح های ارائه شده است طرح پیشنهادی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان مورد پذیرش واقع شد و سپس به تصویب تولیت محترم حرم مطهر حضرت سیدالشهداء (ع) رسید.

حضور چهره‌های برجسته علمی

پس از مطالعات و بررسیهای جامع و دقیق و استفاده از طرح ها و نظرات مشاورین متفاوت از میان طرح های پیشنهادی طرح پیشنهادی پروفسور ارسلان قهرمانی (ملقب به پدر خاک کشور عزیزمان ایران ، صورت ماندگار کشور عزیزمان ایران اسلامی ، مشاور پروژه برج میلاد پایتخت کشور عزیزمان ایران و استاد برجسته مهندسی کشور )، دکتر محمدرضا بنان (استاد دانشگاه و مهندس مشاور پروژه های بزرگ در خارج از کشور) و دکتر محمودرضا بنان (استاد دانشگاه و مهندس مشاور پروژه های بزرگ در خارج از کشور) مطلوب ارزیابی شد.

در پی این اقدام کار گروه فنی و مهندسی ستاد کرمان گزینه های استفاده از متریال گوناگون جهت ساخت سازه کمپوزیت – آلومینیوم –استنلس استیل را مورد بررسی قرار داد که هر کدام از آنها دارای محاسن و معایبی بودند لذا جهت گنبدی که قرار است حداقل چهار قرن استوار باقی بماند مناسب ارزیابی نشدند.

سبک بودن – انعطاف پذیری از محاسن کمپوزیت بود ولی نوین بودن این سازه و عدم آشنایی واکنش‌ها آن در برابر عوامل طبیعی بعد از گذشت یک قرن – نداشتن آئین نامه و استانداردهای مدون از عمدترین معایب کمپوزیت بحساب می آید که باعث شد مشاورین پروژه و کارگروه فنی و مهندسی ستاد کرمان نظر مساعدی راجع به آن نداشته باشند.

آلومینیوم – دیگر پیشنهاد سازه گنبد بود. سبک وزنی ، داشتن آیین نامه مدون و کاربری فراوان آن درصنعت هوا و فضا از محاسن آن محسوب می شد. سابقه زمانی استفاده از آن که به کمتر از یک قرن می رسد – عدم آشنایی واکنش‌ها قطعات جوشکاری شده است آن در برابر عوامل طبیعی در طول قرون از جمله معایب این سازه به شمار می آمد و به همین خاطر مشاورین پروژه و کارگروه فنی و مهندسی ستاد کرمان استفاده از آن را جهت سازه گنبد مناسب ارزیابی نکردند.

استنلس استیل، از دیگر پیشنهادات جهت ساخت سازه گنبد بود که وزن زیاد ، گران قیمتی ، مکش باد و ایجاد صداهای ناهنجار در فضای زیر گنبد از جمله معایب و دلایل رد این پیشنهاد بود. ( آن ها جزو عیوب ذاتی stsf محسوب نمی شوند بلکه در فرایندهای ساخت درتولید نسبت به خود را نشان می دهند)

در نهایت طرحی به وسیله دکتر بنان مشاور پروژه ارائه شد که بعد از بررسی های فراوان مورد تایید قرار داده شد در این طرح سازه گنبد فولاد و بتن آینده نگری شده است بود.مراحل ساخت گنبد تازه حرم مطهر سیدالشهدا(ع) که بیش از ۷متر از گنبد کنونی بلندتر خواهد بود، با پشتیبانی مالی خیرین از سراسر کشور و با همت متخصصان ستاد بازسازی عتبات کرمان در حال اجراست.تصاویر پیوست بازتاب گوشه‌ای از این ارادت باعشق است.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: ایران | پروژه | کرمان | ایرانی | ایرانی | بازسازی | استفاده | ایرانیان

عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

عکس + تشریح مراحل ساخت گنبد تازه حرم امام حسین(ع)

نویسنده : topsblog

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو