یکی از عوامل خطر مبتلا شدن به سرطان روده، داشتن بیماری کرون هست. با بیماری کرون دستگاه گوارش دچار التهاب می شود. این التهاب عمدتا قسمت پایین روده کوچک را تح
به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان؛ یکی از عوامل خطر مبتلا شدن به سرطان روده، داشتن بیماری کرون هست. با بیماری کرون دستگاه گوارش دچار التهاب می شود. این التهاب عمدتا قسمت پایین روده کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد ولی می تواند هر نقطه از دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ را نیز متاثر کند. همین التهاب خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ را زیاد کردن می دهد.
سرطان روده بزرگ به هر حال، دومین علت مهم فوت و میر ناشی از سرطان در ایالات متحده است ولی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می تواند قابل درمان باشد. در واقع کولونوسکوپی می تواند خطر فوت ناشی از سرطان کولورکتال را ۶۰ تا ۷۰ درصد کم کردن دهد.
در اینجا سالم ترین غذاها جهت کمک به پیشگیری از سرطان کولون یا بیماری کرون پیشنهاد شده است است:
دستورهای غذایی جهت کم کردن خطر مبتلا شدن به سرطان روده
برنج قهوه ای: بر اساس یک مطالعه در مورد تغذیه و سرطان، مشخص شده است در افرادی که حداقل یک بار در هفته برنج قهوه ای مصرف می کنند، خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ، ۴۰ درصد کم کردن می یابد. محتوای فیبر اوج موجود در برنج قهوه ای رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند. یک فنجان برنج قهوه ای ۳ و نیم گرم فیبر دارد در حالی که این میزان فیبر در یک فنجان برنج سفید، نیم گرم است.
ماهی سالمون: پژوهشها نشان داده اند که سرطان به شدت به کمبود سطح ویتامین دی در بدن مرتبط هست. به همین دلیل، شما به یک منبع سرشار از این ویتامین نیاز دارید و این دقیقا همان جایی است که ماهی سالمون آزاد پا به میدان میگذارد. ویتامین دی به انسداد رگ های خونی که به تومورها متصل هستند، کمک می کند که در نهایت، به محدودسازی رشد و تکثیر سلولهای سرطانی منجر می شود.
بادام زمینی: مصرف حداقل سه وعده بادام زمینی در هفته خطر مبتلا شدن به پولیپ های روده بزرگ را تا ۳۳ درصد کم کردن می دهد. نصف فنجان بادام زمینی حاوی بیش از ۶ گرم فیبر هست. بادام زمینی همچنین سرشار از ویتامین ای هست؛ آنتی اکسیدانی که جهت مبارزه با سلول های سرطانی مورد نیاز است.
چای سفید: محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا و دانشگاه کارولینای شمالی نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در این نوع چای رشد سلول های سرطانی را مهار می کند. علاوه بر این، چای سفید از رشد پولیپ کولون نیز موثرتر از چای سبز، جلوگیری می کند.
یکی از عوامل خطر مبتلا شدن به سرطان روده، داشتن بیماری کرون هست. با بیماری کرون دستگاه گوارش دچار التهاب می شود. این التهاب عمدتا قسمت پایین روده کوچک را تح
ادویه کاری: تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد که کوکومین یا همان رنگدانه زرد موجود در این ادویه سلول های سرطانی را از بین می برد.
اسفناج: بتاکاروتن موجود در اسفناج ممکن است به مبارزه با سرطان روده بزرگ کمک کند. اینطور مشخص شده است در کسانی که یک بار در روز سبزیجات تیره رنگ مصرف می کنندف خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ ۲۴ درصد کمتر از سایرین است.
توت ها: هنگامی که پای میوه ها و غذاهایی در میان باشد که به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک می کنند، خانواده توت ها یکی از دلپذیرترین گزینه ها هست. بلوبری، تمشک قرمز و کرنبری سرشار از آنتی اکسیدانی به نام تروستیلبن هستند که فواید ضدسرطان آن آشنا شده است است.
تخم کتان: تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا۳ هست. از میان فایده های بسیاری که این اسیدهای چرب جهت سیستم ایمنی بدن ما دارند، پیشگیری از تکثیر تومورهای سرطانی است.
کلم ها: غذاهای گیاهی حاوی ترکیبات شیمیاییِ فیتونوترینتها یا همان مواد مغذی گیاهی هستند. این مواد مغذی فایده های متعددی دارند که یکی از آنها جلوگیری از پیشرفت سرطان روده بزرگ هست. نمونههای خوب این غذاهای گیاهی، کلمهایی مانند گل کلم و کلم بروکلی است.
منبع:سلامت نیوز
دستورهای غذایی جهت کم کردن خطر مبتلا شدن به سرطان روده
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: جلوگیری | ویتامین | مبتلا شدن | سرطان روده | بادام زمینی | سرطان روده بزرگ | پیشگیری از سرطان | جلوگیری از سرطان روده