فشار خون اوج جزو بیماریهای خاموشی است که هر سال منجر به سکتههای قلبی و مغزی فراوانی در سراسر دنیا میشود و جان بسیاری از افراد را میگیرد.این در حالی است
به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان؛ فشار خون اوج جزو بیماریهای خاموشی است که هر سال منجر به سکتههای قلبی و مغزی فراوانی در سراسر دنیا میشود و جان بسیاری از افراد را میگیرد.
عبارات مهم : لیوان این در حالی است که با ۲ بار بررسی هر سال بعد از ۴۰ سالگی کنار رعایت موارد تغذیهای بسیار راحت میتوان به راحتی از بعد این بیماری برآمد و آن را تحت کنترل گرفت. رعایت این موارد تغذیهای میتواند راه مناسبی جهت پیشگیری از مبتلا شدن به فشار خون اوج در افرادی که سابقه فامیلی این بیماری را دارند، باشد.
بهترین مواد غذایی جهت کم کردن فشار خون
۱٫ سبزیهای برگسبز: پتاسیم به کلیهها کمک میکند تا سدیم اضافی را از طریق ادرار دفع کنند. همین روند است که فشار خون را پایین میآورد. از سبزیهای برگسبزی که پتاسیم زیادی دارند، میتوان به اسفناج، کاهو و چغندر اشاره کرد. یادتان باشد که سبزیهای کنسروشده معمولا حاوی سدیم افزوده هستند و نباید از آنها استفاده کرد.
۲٫لبو: لبو سرشار از اکسیدنیتریک است که میتواند به باز کردن رگهای خونی و پایین آوردن فشار خون کمک کند. محققان متوجه شدهاند نیترات موجود در آب لبو، فشار خون افراد را در عرض ۲۴ ساعت پایین میآورد.
درمان فشار خون با رژیم درمانی
۳٫ شیر و ماست بدون چربی: شیر بدون چربی، یکی از عالی ترین منابع جهت دریافت کلسیم است و چربی کمی هم دارد. رژیم غذایی مناسب جهت کم کردن فشار خون دارای دو عنصر مهم است که دقیقا همین موارد هستند؛ دریافت کلسیم و کم کردن مصرف چربیها. اگر به هر دلیلی قادر به مصرف شیر نیستید، میتوانید از ماست استفاده کنید. البته ماست مناسب جهت شما نباید حاوی قندهای افزودنی باشد.
۴٫ موز: استفاده از مواد غذایی غنی از پتاسیم مانند موز، بهتر از مصرف مکملها جهت کم کردن فشار خون هست. جهت زیاد کردن دریافت پتاسیم میتوانید موز را همراه با غلات صبحانه یا جو دوسر مصرف کنید.
۵٫ ماهی سالمون و قزلآلا: ماهی، منبع فوقالعادهای جهت دریافت پروتئین بدون چربی هست. ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون، سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند که میتوانند فشار خون را پایین بیاورند، التهاب را کم کردن بدهند و حتی نقش موثری در کم کردن تریگلیسرید برعهده بگیرند. بهعلاوه، ماهی قزلآلا حاوی ویتامین D است که میتواند فشار خون را پایین بیاورد.
۶٫ دانهها: دانههای خام و غیرنمکسود سرشار از پتاسیم، منیزیم و املاح مهم دیگری هستند که همگی بهعنوان کاهشدهنده فشار خون آشنا میشوند. یک فنجان از تخمه آفتابگردان خام، تخمه کدو تنبل یا تخمه کدو میتواند میانوعده مناسب و موثری جهت کم کردن فشار خون باشد.
فشار خون اوج جزو بیماریهای خاموشی است که هر سال منجر به سکتههای قلبی و مغزی فراوانی در سراسر دنیا میشود و جان بسیاری از افراد را میگیرد.این در حالی است
۷٫ سیر و گیاه های دارویی: تحقیقات علمی نشان میدهند سیر میتواند میزان اکسیدنیتریک را در بدن اوج ببرد و از همین راه به کم کردن فشار خون کمک کند. اکسیدنیتریک، عروق خونی را منبسط میکند و در نتیجه فشار خون را پایین میآورد. گیاه های و ادویههای خاص نیز میتوانند جایگزین مناسبی جهت نمک در رژیم غذایی باشند و آثار مثبتی به جا بگذارند. ریحان، دارچین، آویشن و رزماری، چند مورد از عالی ترین این موارد هستند.
۸٫ پسته: مصرف پسته خام، یکی از ترفندهای مناسب جهت کم کردن فشار خون است لیکن این مغزهای خام، مقاومت عروق محیطی و ضربان قلب را کم کردن میدهند. تحقیقات نشان دادهاند اضافه کردن یک وعده مصرفی از پسته خام (حدودا ۳۰ گرم) به رژیم غذایی روزانه، فشار خون را کم کردن میدهد.
بدترین مواد غذایی جهت مبتلایان به فشار خون بالا
۱٫ خیارشور: خیارشور در گروه مواد غذایی کمکالری قرار میگیرد، ولی حاوی مقدار زیادی سدیم هست. یک خیارشور میانگین (حدودا ۱۲ سانتیمتری) میتواند ۵۷۰ میلیگرم سدیم وارد بدن کند، در حالی که ما در طول روز فقط مجاز به مصرف ۲۳۰۰ میلیگرم سدیم هستیم.
۲٫ سیبزمینی سرخکرده: با اینکه بعضی از رستورانها از روغن بدون چربی ترانس جهت سرخ کردن مواد غذایی استفاده میکنند، این قاعده هنوز هم همگانی نشده هست. بنابراین، سیبزمینی سرخکرده هنوز هم مقدار زیادی سدیم و چربی وارد بدن میکند. هر وعده مصرفی میانگین از سیبزمینی سرخکرده حاوی ۱۹ گرم چربی و ۲۷۰ میلیگرم سدیم است.
۳٫ فرآوردههای گوشتی: فرآوردههای گوشتی عمدتا از چربی تشکیل شدهاند. ۳ تکه کالباس حاوی ۵/۴ گرم چربی و ۲۷۰ میلیگرم سدیم هست. البته کالباس بوقلمون، سدیم کمتری دارد. با این حال، استفاده از این محصولات هرگز نباید به رویه عادی در برنامه غذایی روزانه تبدیل شود.
درمان فشار خون با رژیم درمانی
۴٫ کره گیاهی: کره گیاهی لزوما بد و مضر نیست، ولی فقط در صورتی که انواع بدون چربی ترانس را گزینش کنید. بنابراین، هنگام خرید کره گیاهی حتما برچسب آن را با دقت بخوانید. پرهیز از چربیهای ترانس، یکی از ضرورتهای رژیم غذایی جهت مبتلایان به فشار خون بالاست.
۵٫ قند: استفاده از مواد غذایی دارای کالری و قند بیش از حد، در نهایت باعث زیاد کردن وزن شما میشود. چاقی، عامل تعیینکننده مهمی در مبتلا شدن به بیماری فشار خون بالاست. متاسفانه، بخش زیادی از قندهای اضافی در بدن بهصورت چربی ذخیره میشود و فرد را با زیاد کردن وزن یا مرض چاقی مواجه میکند. این روند نتیجهای ندارد، جز زیاد کردن خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی و سرطان. مصرف قند، خصوصا در افراد دارای اضافهوزن، فشار خون را اوج میبرد.
۶٫ گوشت قرمز: برنامه غذایی سالم باید مشمول بر مقدار کمی از چربیهای اشباع یا ترانس باشد و حتی بعضی از افراد اصلا نباید از این چربیها در رژیم غذاییشان استفاده کنند. مواد غذایی چرب هم جهت قلب و هم جهت رگهای خونی مضر هستند. بنابراین، افراد مبتلا به بیماری فشار خون اوج باید از مصرف گوشتهای قرمز، فستفودها و چربیهای دیگر مانند روغنهای هیدروژنه جدا خودداری کنند.
۷٫ نمک: دریافت سدیم بیش از حد، مستقیما به قلب و رگهای خونی آسیب میرساند و درنتیجه فشار خون را بهطور قابلتوجهی زیاد کردن میدهد. بهعلاوه، تحقیقات علمی نشان دادهاند زیاد کردن مصرف نمک، خطر مبتلا شدن به سرطانهای معده، مری و مثانه را زیاد میکند.
فشار خون اوج جزو بیماریهای خاموشی است که هر سال منجر به سکتههای قلبی و مغزی فراوانی در سراسر دنیا میشود و جان بسیاری از افراد را میگیرد.این در حالی است
۸٫ قهوه: مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین زیاد مانند قهوه میتواند فشار خون شما را موقتا زیاد کردن بدهد، مگر اینکه بهطور منظم از قهوه استفاده کرده باشید. اینکه چه عاملی باعث این زیاد کردن فشار خون میشود، هنوز دقیقا روشن نیست. با این حال، کافئین میتواند رگهای خونی را منقبض کند و حتی ترشح هورمونهای کورتیزول و آدرنالین را زیاد کردن بدهد. زیاد کردن این دو هورمون در بدن، باعث زیاد کردن فشار خون میشود.
معرفی ۴ نوشیدنی جهت کم کردن فشار خون
افراد مبتلا به فشار خون اوج میتوانند از نوشیدنیهای مختلفی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، همراه با وعدههای مهم غذایی خود استفاده کنند تا بتوانند فشار خونشان را در محدوده طبیعی نگه دارند.
۱٫ شیرفندق؛ جهت تهیه شیرفندق به ۵۰ گرم مغز فندق خام و پوستکنده، ۳ قاشق غذاخوری عسل یا شیره انگور و ۳ لیوان شیر کمچرب یا آب سرد نیاز دارید. این نوشیدنی با مخلوط کردن تمام این مواد تا یکدست شدن آن تهیه میشود. نوشیدنی شیرفندق را میتوان روزی ۲ تا ۳ لیوان مصرف کرد.
درمان فشار خون با رژیم درمانی
۲٫ دمکرده آلبالو؛ جهت تهیه این دمنوش، به ۲۰۰ گرم آلبالوی رسیده، ۲ قاشق مرباخوری عسل به ازای هر لیوان آب و ۴ لیوان آب جوش نیاز دارید. جهت آماده کردن دمنوش آلبالو، باید آلبالوها را داخل آب جوش بریزید و ۳۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم، آن را دم کنید. بعد از ریختن دمنوش در لیوانها، ۲ قاشق عسل به هر لیوان بیفزایید.
۳٫ دمکرده زرشک آبگیری؛ جهت تهیه دمنوش زرشک باید ۵۰ گرم زرشک تازه و آبگیری را در ۳ لیوان آب جوش بریزید و اجازه بدهید این ترکیب، ۳۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم دم بکشد. سپس، آن را داخل لیوان بریزید و ۲ قاشق مرباخوری عسل به هر لیوان اضافه کنید.
۴٫ دمکرده فلوس؛ این دمکرده که بهعنوان نوشیدنی کاهشدهنده فشار خون و ملین در طب سنتی مطرح هست، از ترکیب یک قاشق غذاخوری مغز فلوس در ۲ لیوان آب جوش تهیه میشود. این دمنوش را میتوان بعد از قرار دادن ۲۰ تا ۳۰ دقیقهای روی حرارت غیرمستقیم، با مقداری نبات میل کرد.
منبع:سلامت
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: لیوان | بیماری | نوشیدنی | استفاده | نوشیدنی | مبتلا شدن | رژیم غذایی | رژیم غذایی | مواد غذایی | برنامه غذایی