امروزه تخممرغ به صورت شانهای، بستهای و فلهای عرضه میشود که اولویت گزینش با انواعی است که به صورت بهداشتی بستهبندی شده است و شناسنامه دار است و از درون
به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان، مورد نیاز است بدانید، تخممرغهای فلهای و انواعی که پوسته قهوهای دارند و با عنوان تخممرغ محلی عرضه میشوند، تاریخ مصرف مشخصی ندارند و اغلب از انواع تخممرغهای مسئله دار و عودت شده است از مرغداریهای مادر هستند که به این شکل به فروش میرسند.
چگونگی تشخیص فساد تخممرغ
وقتی سفیده تخممرغ، صورتی یا رنگینکمان شود و بوی تعفن بدهد، نشانه فساد ناشی از باکتریهاست. اغلب تخممرغهای فاسد، پوست کدر و بدرنگی دارند و مخلوط شدن سفیده و زرده تخممرغ و رقیق و براق شدن سفیده آن، از علائم کهنگی و فسادپذیری آن است .
نشانههای کهنگی و فساد تخممرغ
بزرگ شدن اتاقک هوایی تخممرغ که در سر آن قرار دارد، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی مدت تخممرغ است .
برای تشخیص تخممرغ کهنه میتوان آن را در آب غوطهور کرد. اگر در آب شناور بماند، به مفهوم بزرگ شدن اتاقک هوایی آن و کهنگیاش است .
پوسته تخممرغ تازه آبپز هنگام پوست کندن از سفیده بسختی جدا میشود، در صورتی که پوسته تخممرغ کهنه به سهولت کنده میشود .
تخممرغی که دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن نسبتا غلیظ و دارای ظاهری ابری و غیرشفاف و قابل تفکیک از زرده باشد و زردهاش کاملا گرد، کروی و در مرکز تخممرغ قرار گیرد، تخممرغ سالم و تازه خواهد بود .
امروزه تخممرغ به صورت شانهای، بستهای و فلهای عرضه میشود که اولویت گزینش با انواعی است که به صورت بهداشتی بستهبندی شده است و شناسنامه دار است و از درون
تغییر رنگ زرده، ملاک درستی جهت تشخیص فساد تخممرغ نیست. رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. معمولا تخممرغهای رسمی زردهشان پررنگتر است .
سفید یا قهوهای بودن پوسته تخممرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذیهای فواید آن یکسان است.
دو زرده بودن تخممرغ شاخصه آن محسوب نمیشود و صرفا یک خصوصیت ژنتیک است .
تخممرغهای محلی یا رسمی به علت این که با فضولات مرغ تماس پیدا میکنند بدون شک باعث آلوده شدن یخچال و انتقال احتمالی میکروبهای بیماریزا میشوند، ولی تخممرغهای صنعتی بلافاصله بعد از تخم گذاشتن مرغ، داخل مسیری قرار میگیرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد. بعضی عرضهکنندگان جهت محلی نشان دادن تخممرغ آن را به فضولات آغشته میکنند که این کار غیربهداشتی و دور از انسانیت است.
اگر در بستهبندی تخممرغهای بهداشتی با تخممرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله بعد از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید .
اگر آلودگیای بر سطح تخممرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید .
نشانههای کهنگی و فساد تخممرغ
از خرید تخممرغهای فلهای در شانههای مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زبالههای غیربهداشتی تهیه و رنگ شدهاند ـ جدا اجتناب کنید.
منبع:جام جم
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: تخم مرغ | خرابی تخم مرغ | فساد تخم مرغ | تشخیص خرابی تخم مرغ |