هر ساله با شروع فصل گرما احتیاط جهت مصرف جگر و قلوه زیاد کردن پیدا میکند و امسال نیز با اوج گرفتن بیماری تب کنگو این احتیاط بیش از پیش شده است است.
به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان؛ هر ساله با شروع فصل گرما احتیاط جهت مصرف جگر و قلوه زیاد کردن پیدا میکند و امسال نیز با اوج گرفتن بیماری تب کنگو این احتیاط بیش از پیش شده است هست، ولی با این وجود هنوز هم بعضی از دکههای فروش جگر و قلوه را در حاشیه شهرها یا بعضی مکانها مشاهده میکنیم که به نظر میرسد بدون هیچگونه مجوزی اقدام به فروش جگر و محصولات گوشتی میکنند.
همراه با اوج گرفتن بحث تب کنگو تردید مصرف گوشت در میان مردم زیاد شد، اگر چه اوج بودن قیمت گوشت قرمز خرید این محصول را در سبد مصرفی مردم کم کردن داده هست، ولی بروز چنین اخباری نیز از میزان تقاضای خرید کاسته است و این تردید خرید در حالی صورت میگیرد که مسئولان بهداشتی بارها اعلام کرده اند که گوشت خریداری شده است از مراکز معتبر که مهر شرکت دامپزشکی بر آن خورده است مشکلی ندارد، ولی با این وجود این بیماری نه تنها بازار مصرف گوشت قرمز را تحت تاثیر قرار داده هست، بلکه وحشت مردم از مبتلا شدن به بیماری تب کنگو فروش جگرکیها را نیز کاسته هست، به طوریکه رییس اتحادیه فروشندگان دل، جگرو قلوه نیز در گفت و گویی اعلام کرد فروش جگرکیها ۸۰ درصد کم کردن یافته است.
هشدار راجع به جگرکی های کنار خیابان
غلامحسین شیرازی رییس اتحادیه بر این باور است که وحشت مردم از مصرف جگر در واحدهای صنفی دارای مجوز بیهوده هست، لیکن تمام مواد اولیه از کشتارگاههای مجاز اطراف پایتخت کشور عزیزمان ایران که زیر نظر دامپزشکی فعالیت میکنند تهیه میشود و با وجود ۱۵ کشتارگاه صنعتی بزرگ، دیگر نیازی به تهیه گوشت قاچاق نیست. ضمن اینکه مردم باید بدانند که اگر جگر، دل و قلوه کاملا پخته شود، دیگر هیچ خطری جهت مصرفکننده ندارد. تاکنون از هیچ نهادی اعم از شرکت نظارتی و خود مردم شکایتی مبنی بر آلوده بودن یک واحد صنفی مجاز درسطح شهر پایتخت کشور عزیزمان ایران به تبکریمهگنگو نداشتهایم و همین امر نشان میدهد همکاران ما نسبت به سلامتی مردم تعهد دارند.
از سوی دیگر علی اصغر ملکی رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی راجع به اوضاع بیماری کنگو گفت:بیماریها تا حد زیادی در کشور مهار شده است است و همکاران شرکت دامپزشکی نظارت خوبی دارند و گوشت بعد از ذبح ۲۴ ساعت در مکانی سرد نگهداری میشود تا میکروب زدایی شود.
وی همچنین تاکید دارد که شرکت دانپزشکی حتی جگر گاو و گوسفند را هم پیش سرد میکند و مشکلش حل شده است است مردم هم میتواند با خیال راحت خریداری کنند.
اما ملکی به مردم توصیه میکند که اگر میخواهند گوشت خریداری و یا به جگرکیها مراجعه کنند حتما از مغازهها و واحدهای صنفی که مجوز و کارت بهداشت دارند و شرکت دامپزشکی و بهداشت به آنها سرکشی دارند خریداری کنند و از دکه هایی که کنار خیابان این گوشتها را عرضه میکنند خرید انجام ندهند.
منبع: جام جم آنلاین
هر ساله با شروع فصل گرما احتیاط جهت مصرف جگر و قلوه زیاد کردن پیدا میکند و امسال نیز با اوج گرفتن بیماری تب کنگو این احتیاط بیش از پیش شده است است.
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: بهداشت | بیماری | خیابان | بهداشتی | دامپزشکی | تب کریمه کنگو | جگرکی های | سلامت جامعه