تاپس بلاگ

خرید کتاب از گوگل
چاپ کتاب PDF
خرید کتاب از آمازون
خرید کتاب زبان اصلی
دانلود کتاب خارجی
دانلود کتاب لاتین
گت بلاگز وب‌گردی بهترین وقت نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر

هر نوع خوراکی مدت وقت نگهداری مخصوص به خود دارد و بعد از آن ممکن است کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌اش کاسته شود.

بهترین وقت نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان؛ «این روزها یخچال و فریزر جزو وسایل پر مصرف و جدایی‌ناپذیر هر خانواده‌ای محسوب می‌شوند، لیکن علاوه بر حفظ تازگی مواد غذایی مانع از فاسد شدن آنها می‌شوند. نخستین تجربه ساخت یخچال به قرن هفدهم میلادی برمی‌گردد ولی تا پیش از سال ۱۸۵۰ چندان کارایی نداشت. در آن وقت جیمز‌ هاریسون که در چاپخانه فعالیت داشت، متوجه تاثیر خنک‌کنندگی اِتِر شد.

او با فشرده‌سازی این گاز نخستین یخچال را اختراع و در کافه‌ای در استرالیا امتحان کرد ولی این طرح قابل‌اجرا نبود لیکن تولید یخ‌ گران تمام می‌شد. البته اختراع یخچال بارها به وسیله افراد دیگری ادامه یافت تا این که در سال ۱۹۲۲ بالتاز ون پلاتن به این موفقیت دست یافت؛ به‌ طوری که امروز به آسانی می‌توان انواع خوراکی‌ها را بدون نیاز به خرید روزانه در منزل داشت؛ مشروط بر این که مدت نگهداری مطلوبشان را بدانیم. در واقع هر نوع خوراکی مدت وقت نگهداری مخصوص به خود دارد و بعد از آن ممکن است کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌اش کاسته شود.

بهترین وقت نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر

لبنیات

شیر، خامه، ماست: ۳ تا ۵ روز (پس از باز شدن بسته‌بندی) در یخچال

پنیر: ۳ تا ۴ هفته در یخچال/ ۳ ماه در فریزر

دوغ: یک هفته در یخچال

هر نوع خوراکی مدت وقت نگهداری مخصوص به خود دارد و بعد از آن ممکن است کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌اش کاسته شود.

کشک: ۳ تا ۴ روز در یخچال

میوه‌ها

میوه‌های قرمز: ۲ روز در یخچال / ۱۲ ماه در فریزر

طالبی: ۴ روز در یخچال

انگور و آلو: ۵ روز در یخچال

هلو و زردآلو: ۱ هفته در یخچال / ۱۲ ماه (خردشده) در فریزر

بهترین وقت نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر

آبمیوه‌ها: ۱ هفته در یخچال

سیب: ۲ ماه در یخچال

سبزی‌ها

اوبیا سبز: ۵ روز در یخچال/ ۱۲ ماه در فریزر

هر نوع خوراکی مدت وقت نگهداری مخصوص به خود دارد و بعد از آن ممکن است کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌اش کاسته شود.

قارچ و کلم بروکلی: ۵ روز در یخچال

گل‌کلم و کلم بروکسل: ۶ روز در یخچال

فلفل، پیازچه، تربچه، شلغم، کاهو، گوجه‌فرنگی، کدو مسمایی، خیار و تره فرنگی: ۱ هفته در یخچال

کلم برگ و کرفس: ۲ هفته در یخچال

بهترین وقت نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر

چغندر: ۳ هفته در یخچال

پیاز: ۳ تا ۴ هفته در یخچال

هویج: ۳ ماه در یخچال/ ۸ ماه در فریزر

سبزی برگی پخته: ۳ تا ۴ روز در یخچال/ ۴ تا ۶ ماه در فریزر

نخودفرنگی: ۶ ماه در فریزر

گوشت، ماهی و تخم‌مرغ

تخم‌مرغ خام: ۳ هفته در یخچال

تخم‌مرغ آب‌پز: ۱ هفته در یخچال

گوشت گوسفند: ۳ تا ۵ روز در یخچال

۴ تا ۶ ماه در فریزر

گوشت گوساله: ۳ تا ۵ روز در یخچال/ ۸ ماه در فریزر

گوشت چرخ‌کرده: ۵ تا ۶ روز در یخچال/ ۳ ماه در فریزر

ماهی و میگو: ۱ تا ۲ روز در یخچال/ ۳ تا ۴ ماه در فریزر

گوشت پخته: ۳ تا ۴ روز در یخچال

مرغ و ماکیان: ۱ تا ۲ روز در یخچال / ۴ ماه در فریزر

گوشت دودی: ۵ تا ۶ روز در یخچال

نان و شیرینی

نان باگت: ۳ روز در یخچال/ ۱ هفته در فریزر

نان سبوس‌دار: ۱ تا ۲ روز در یخچال/ ۱ ماه در فریزر

کیک اسفنجی: ۳ روز در یخچال/ ۳ تا ۴ ماه در فریزر

شیرینی تر: ۳ تا ۴ روز در یخچال/ ۲ ماه در فریزر

تارت: ۲ روز در یخچال/ ۲ ماه در فریزر

سایر خوراکی‌ها

سس کچاپ، خیارشور: ۱ سال (از تاریخ تولید) در یخچال

سس مایونز: ۲ ماه (از تاریخ تولید) در یخچال

کره: ۳ هفته (پس از باز شدن بسته‌بندی) در یخچال/ ۴ ماه (در بسته‌بندی اصلی) در فریزر

کنسرو بازشده: ۲ روز در یخچال

مایونز و دسرهای خانگی بر پایه تخم‌مرغ: یک روز در یخچال

سوپ و آش: ۵ تا ۶ روز در یخچال

چیدمان مناسب خوراکی‌ها

ضرورت چیدمان مواد غذایی در طبقات متفاوت یخچال به این علت است که هر قسمت، سطح مختلفی از برودت را دارد که ممکن است جهت بعضی از خوراکی‌ها مناسب نباشد.

باید دانست که هر طبقه چه درجه برودتی دارد و مناسب چه خوراکی‌هایی است.

جایخی: ۱۲- تا ۲ درجه سانتی‌گراد/ مناسب جهت مواد غذایی منجمد

طبقه بالایی: ۰ تا ۲ درجه سانتی‌گراد/ مناسب جهت غذاهای پخته، ماست، پنیر تازه، دسرهای شیری، خامه تازه، کنسرو بازشده و تخم‌مرغ

طبقه میانی: ۳ تا ۵ درجه سانتی‌گراد/ مناسب جهت سوپ و آش، کمپوت، نان و شیرینی تازه، سس‌های خانگی

طبقه پایینی و جامیوه‌ای: ۵ تا ۸ درجه سانتی‌گراد/ مناسب جهت انواع پنیرها، کره، شیر، سبزی‌ها و میوه‌ها

در یخچال: ۷ تا ۸ درجه سانتی‌گراد/ مناسب جهت سس‌های آماده، نوشیدنی‌ها

یادتان باشد که...

در صورتی که بسته‌بندی مواد غذایی آسیب‌دیده، برآمده یا غیرعادی باشد یا خوراکی بوی نامطبوع و ذرات کپک هر چند جزیی داشته باشد باید از مصرفش اجتناب کرد.

همه خوراکی‌ها باید در ظروف دربسته یا پاکت فریزر بسته‌بندی شوند.

پس از باز کردن بسته‌بندی خوراکی‌های تازه مانند ژامبون و پنیر، آنها را در ظرف یا پاکت مناسب بچینید. همچنین باقیمانده کمپوت و کنسرو نیز باید از قوطی خارج شده است و در ظرف دیگری نگهداری شود.

بین مواد غذایی در یخچال و فریزر فاصله قرار دهید تا هوا میانشان جریان داشته باشد.

پیش از چیدن تخم‌مرغ در یخچال نباید آنها را شست.

یک یا دو بار در ماه یخچال را با آب و صابون بشویید و در صورت نیاز با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز کنید.

قبل از چیدن بسته‌بندی‌ها در فریزر، ابتدا آنها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند. به این ترتیب فرایند انجماد بهتر انجام می‌گیرد.

برای انجماد بهتر، مواد غذایی را در فویل آلومینیومی و پاکت فریزر مخصوص بچینید و هوای میان آن را کاملا خارج کنید. همچنین فضایی بین بسته‌بندی‌ها بگذارید تا اگر مایعی از آن بیرون آمد، روی دیگر مواد غذایی نریزد.

در هر بسته بیش از ۴ تا ۶ تکه خوراکی نگذارید و روی بسته را نیز تاریخ بزنید تا بیش از حد مطلوب در فریزر نماند. البته مواد غذایی که سریعتر بسته‌بندی شده‌اند را سریعتر مصرف کنید.

پاکت‌های وکیوم بدون منفذ نسبت به پاکت‌های معمولی برتری دارند لیکن با چیدن مواد غذایی و خارج کردن هوا، در پاکت کاملا بسته می‌شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: فریزر | کنسرو | یخچال | خوراکی | خوراکی | شیرینی | نگهداری | مواد غذایی

نویسنده : topsblog

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو