به گزارش مهر، محققان عنوان می کنند ترساندن ناشی از آرسنیک موجود در برنج به سرعت مسموم کننده نیست، ولی مصرف بلندمدت این نوع برنج می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان
مضرات آرسنیک موجود در برنج را بشناسید
عبارات مهم : محققان
به گزارش مهر، محققان عنوان می کنند ترساندن ناشی از آرسنیک موجود در برنج به سرعت مسموم کننده نیست، ولی مصرف بلندمدت این نوع برنج می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان های مثانه، ریه و پوست، بیماری قلبی و دیابت را زیاد کردن دهد. در بانوان باردار مسمومیت با آرسنیک می تواند باعث سقط جنین یا چربی سوزی نوزاد گردد. تماس با آرسنیک در دوران جنینی باعث اختلالات سیستم ایمنی و اختلال در تکامل مغز در نوزاد می شود.
آرسنیک به طورطبیعی در خاک و آب وجود دارد چراکه پوسته زمین حاوی این ماده شیمیایی هست، ولی ممکن است در پی استفاده از بعضی آفت کش ها و کودها هم تجمع یابند.
مضرات آرسنیک موجود در برنج را بشناسید
برنج سریع تر از هر گیاه دیگری آرسنیک را جذب می کند. برنج قهوه ای دارای بالاترین میزان آرسنیک است چراکه این ماده شیمیایی در لایه خارجی سالم آن تجمع می یابد و با جداشدن این لایه برنج سفید حاصل می شود.
محققان با آزمایشات متفاوت دریافته اند که میزان آرسنیک بر اساس نوع برنج و محل کاشت آن متفاوت است.
به گزارش مهر، محققان عنوان می کنند ترساندن ناشی از آرسنیک موجود در برنج به سرعت مسموم کننده نیست، ولی مصرف بلندمدت این نوع برنج می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان
دانشمندان هشدار می دهند که آزمایش های اخیر آنها نشان می دهد در یک روش معمول پخت و پز برنج که برنج را در یک ظرف با آب بجوشانیم تا بخارپز شود در تمام کسانی که برنج را به این روش مصرف کرده اند آثار وجود سم آرسنیک دیده شده است است.
به گفته «اندی مهارگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئین کانادا، «در حالی که به طور کلی اعتقاد عمومی بر این است که آرسنیک با آب پز کردن برنج از بین می رود ولی باید بگوییم که این سم فقط زمانی از بین می رود که برنج به مدت یک شب خیسانده شود.»
وی در ادامه می گوید: «ما جهت سنجش میزان آرسنیک در برنج، جهت پختن برنج از ۳ روش استفاده کردیم؛ در روش اول، نسبت دو بخش آب به یک بخش برنج را به کار بردیم که همان روش معمول پختن برنج به وسیله عموم هست، سپس از نسبت ۵ قسمت آب و یک قسمت برنج استفاده کردیم و در نهایت برنج را یک شب خیساندیم.»
مضرات آرسنیک موجود در برنج را بشناسید
نتایج نشان داد میزان آرسنیک باقیمانده در روش اول ۸۰ درصد و در روش دوم نصف و در روش آخر تقریباً به صفر رسیده بود.
از اینرو محققان عنوان می کنند امن ترین روش پختن برنج آن است که برنج را قبل از پختن از شب قبل بخیسانید.
به گزارش مهر، محققان عنوان می کنند ترساندن ناشی از آرسنیک موجود در برنج به سرعت مسموم کننده نیست، ولی مصرف بلندمدت این نوع برنج می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان
واژه های کلیدی: محققان | استفاده | شیمیایی | اخبار پزشکی