.مطالعات اخیر دانشمندان نشان میدهد که ویرایش ژنتیکی میتواند باعث ایجاد یک گل با بوی لذتبخشتر و دوام طولانیتر شود.
گل رُزی که پژمرده نمی شود
عبارات مهم : محققان
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، زیاد اوقات گل های رز می توانند عالی ترین هدیه به افراد باشند ولی باید به این توصیه توجه داشت که گل ها مدت طولانی دوام نخواهد آورد و بعد از مدت وقت کوتاهی پژمرده می شوند.
اکنون دانشمندان یک روش را توسعه داده اند تا گل ها بتوانند مدت طولانی تری در یک گلدان بمانند، مقاوم تر باشند، بوی شیرین تر و شکوفه های زیاد داشته باشند.
گل رُزی که پژمرده نمیشود
پرورش نژاد گل های رز با رنگ و بوی مطبوع امروزی می تواند یک دهه طول بکشد و ایجاد امکان دوام آنها حتی بعد از چیده شدن حتی یک کار خارق العاده تر هست. ولی اکنون کارشناسان از یک روش به نام “کریسپر” (CRISPR) استفاده کرده اند و بر این اساس قیچی مولکولی قادر به عوض کردن دی.ان.ای یک گیاه در یک سوم آن وقت است.
در این مطالعه یک دانشمند فرانسوی و تیم او ژنوم یک گل رز را تعیین توالی کردند. فرایند اصلاح ژنوم گل های رز صرفا چند سال است که قدمت دارد. انجام این کار باعث زیاد کردن عمر گل در گلدان می شود و باغبانان را قادر می سازد تا گل های رز مقاوم در برابر بیماری های قارچی همانند لکه سیاه رز پرورش دهند.
.مطالعات اخیر دانشمندان نشان میدهد که ویرایش ژنتیکی میتواند باعث ایجاد یک گل با بوی لذتبخشتر و دوام طولانیتر شود.
این نخستین بار است که دانشمندان ژنوم گل های رز پرورشی که ژن های آنها بسیار شبیه توت فرنگی و تمشک است را به طور کامل تعیین توالی می کنند. رزهای باغی تازه بعد از اینکه رشد می کنند، عطر بسیار کمی نسبت به رزهای پرورشی دارند.
بنابراین جهت تعیین شاخصه های طبیعی رزها، محققان یک رز از نوع “Blush Old Blush” که در قرن هجدهم از چین وارد شد را مورد بررسی قرار دادند. این نوع رزها گلبرگ های ضریف صورتی دارند.
دانشمندان با انجام این تحقیق توانستند ژن هایی را که ممکن است جهت اصلاح گل ها مناسب باشد، شناسایی کنند. دکتر “محمد بنداهمن” (Mohammed Bendahmane)، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: من امیدوارم بتوانیم در آینده تغییرات خاصی در این گل ها به وجود آوریم و گل هایی با عطر و بوی زیاد و رنگ های متنوع تری پرورش دهیم.
گل رُزی که پژمرده نمیشود
“ژنوم” یک ماده ژنتیکی کامل یک گیاه یا یک حیوان است که نقشه ساخت آن در هر سلول یافت می شود.
دانشمندان برگ های بسیار جوان گیاه گل رز را برداشتند و آن ها را فشردند تا دی.ان.ای آنها را استخراج کنند، سپس از یک ماشین تخصصی جهت خواندن رمز ژنتیکی استفاده کردند.
.مطالعات اخیر دانشمندان نشان میدهد که ویرایش ژنتیکی میتواند باعث ایجاد یک گل با بوی لذتبخشتر و دوام طولانیتر شود.
نتایج نشان داد که ژن های بیشتری نسبت به قبل وجود دارد که باعث می شود بوی گل رز بسیار خوشبوتر و لذت بخش تر شود.
به گفته ی محققان تاکنون مطالعات کمی راجع به گل های رز انجام گرفته هست، لیکن این گل مجموعه ای پیچیده و متفاوت از کروموزوم ها را دارد.
گل رُزی که پژمرده نمیشود
در این مطالعه محققان بیش از ۳۶ هزار ژن رمز گذاری پروتئین را کشف کردند، که بعضی از آنها می تواند جهت ایجاد شکوفه های گل های رز بیش از یک بار مورد استفاده قرار گیرند و مقاومت گل ها در برابر عفونت های قارچی را زیاد کردن دهند.
این مطالعه در مجله ” Nature Genetics” منتشر شد.
واژه های کلیدی: محققان | مطالعه | استفاده | دانشمندان | اخبار علمی و آموزشی